Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας το τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορονοϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας το τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορονοϊό
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας θα απευθύνει σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός με τηλεοπτικό του μήνυμα θα αποκαλύψει το περίγραμμα του μίνι lockdown που θα ισχύσει από τη Δευτέρα στην Αττική και σε άλλες περιοχές. Τα σενάρια για την εστίαση και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανασχεθεί η διάδοση της πανδημίας, προκειμένου να υπάρχει περιθώριο για ένα μετριοπαθές άνοιγμα προς τα Χριστούγεννα, ενώ κρίσιμες είναι και οι αντοχές του συστήματος, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν είναι στο κόκκινο, αλλά αν συνεχιζόταν η κατάσταση θα δοκίμαζε σύντομα τα όρια του.

Οι συσκέψεις χθες, αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο, ήταν αλλεπάλληλες στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο κυβερνητικό επιτελείο βρέθηκαν ο Βασίλης Κικίλιας, αλλά και ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε μακρά συνεργασία με τον υφυπουργό Επικρατείας Ακή Σκέρτσο και τους γενικούς γραμματείς των παραγωγικών υπουργείων, μιας και η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει και σειρά αντίμετρων για παραγωγικές δραστηριότητες που θα μπουν στον πάγο το επόμενο διάστημα με τους νέους περιορισμούς.

«Αναβολή» λόγω σεισμού

Για αργότερα μέσα στην ημέρα αναβάλλεται το τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 15:00 το μεσημέρι. Ο ισχυρός σεισμός 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής 30/10, σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Σάμο, προκάλεσε ανησυχία καθώς είναι διάρκεια, ενώ έγινε αισθητός στη Θεσσαλία, την Αττική, όλα τα νησιά και την Κρήτη.

Στις 18:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, και ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης θα αναλύσει τα υγειονομικά δεδομένα.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider