Επίθεση στη Νίκαια: Μήνυμα αλληλεγγύης από την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίθεση στη Νίκαια: Μήνυμα αλληλεγγύης από την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου
H κυρία Σακελλαροπούλου, γράφοντας στα γαλλικά, επισημαίνει ότι «oι αξίες και ο τρόπος ζωής μας απειλούνται».

Μήνυμα αλληλεγγύης προς τον γαλλικό λαό και τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, απηύθυνε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτησή της στο twitter.

H κυρία Σακελλαροπούλου, γράφοντας στα γαλλικά, επισημαίνει ότι «oι αξίες και ο τρόπος ζωής μας απειλούνται. Η Ευρώπη δεν θα υποχωρήσει στον θρησκευτικό φανατισμό και τη μισαλλοδοξία».

Παγκόσμια κατακραυγή για την επίθεση στη Νίκαια

Όλος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια της νοτιοανατολικής Γαλλίας από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι μέσα σε εκκλησία.

Μεταξύ των χωρών που καταδικάζουν «έντονα» την επίθεση αυτή και στέκονται στο πλευρό των Γάλλων είναι και η Τουρκία. Συγκεκριμένα, η Τουρκία καταδίκασε έντονα την άγρια επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια της νοτιοανατολικής Γαλλίας, βάζοντας στην άκρη την αντιπαράθεσή της με το Παρίσι για να του εκφράσει "την αλληλεγγύη της".

«Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα μέσα στην εκκλησία Νοτρ Νταμ της Νίκαιας (...) και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των θυμάτων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider