Τι αλλάζει στις ασφαλίσεις κατοικίας, υγείας, επιχειρήσεων & αυτοκινήτου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι αλλάζει στις ασφαλίσεις κατοικίας, υγείας, επιχειρήσεων & αυτοκινήτου
Νέα μέτρα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Ασφαλιστικός κλάδος ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια κυρίως να μετριάσει το ύψος της οικονομικής καταστροφής στην περιουσία των πολιτών και των επιχειρήσεων που αφήνουν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Νέα μέτρα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Ασφαλιστικός κλάδος ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια κυρίως να μετριάσει το ύψος της οικονομικής καταστροφής στην περιουσία των πολιτών και των επιχειρήσεων που αφήνουν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πιο συγκεκριμένα, αξιολογώντας μάλλον θετικά τους 300.000 περίπου ιδιοκτήτες ακινήτων που έκαναν το τελευταίο χρόνο χρήση της έκπτωσης 10% στον ΕΝΦΙΑ ασφαλίζοντας τις κατοικίες τους έναντι φυσικών καταστροφών, ο κ. Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την επέκταση του μέτρου στο 20%. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει μόνο για ακίνητα αξίας έως 500.000 ευρώ (θα αφορά και τον ΕΝΦΙΑ που θα βεβαιωθεί το 2025 για τους μήνες που κάποιος είναι ασφαλισμένος το 2024 αναλογικά) ενώ παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας άνω των 500.000 ευρώ δεν φροντίσουν να ασφαλίσουν οικειοθελώς την περιουσία τους, δεν θα δικαιούνται αποζημίωσης από το κράτος σε περίπτωση ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Λιγότερο διαλλακτικός απέναντι στους επιχειρηματίες με κύκλο εργασιών άνω των 500.000 ευρώ εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός καθώς θα πρέπει υποχρεωτικά να ασφαλίσουν τις εταιρείες τους έναντι φυσικών καταστροφών. Ένα μέτρο που χεριάζεται διευκρινήσεις καθώς οι ασφαλίσεις έναντι φυσικών καταστροφών στις επιχειρήσεις ποικίλουν από την προστασία των εγκαταστάσεων, μέχρι τα εμπορεύματα & τη ροή εργασιών.

Σε ό,τι αφορά τα οχήματα μας (ιδιωτικής και εμπορικής χρήσης) η υποχρεωτική ασφάλισή τους επεκτείνεται και στην κάλυψη έναντι φυσικών καταστροφών, πέρα από αυτή της αστικής ευθύνης, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 10 ευρώ επιβάρυνση στα συμβόλαια ασφάλισης οχημάτων (για όποιους δεν έχουν τη συγκεκριμένη κάλυψη & υπό προϋποθέσεις).

Τέλος, έκπληξη προκάλεσε η εξαγγελία για κατάργηση του φόρου 15% στα συμβόλαια ασφάλισης υγείας για παιδιά έως 18 ετών, κάτι που θα μειώσει τα κόστη αυτών των συμβολαίων, προσφέροντας μια επιπλέον επιλογή στους γονείς για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών τους.

Σε ανακοίνωσή της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για τις εξαγγελίες του και δήλωσε έτοιμη ο κλάδος να υποστηρίξει έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια παρέχοντας σύγχρονες και ευέλικτες λύσεις, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες πολιτών και επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:54

Γεραπετρίτης: Τα θέματα με την Τουρκία πρέπει να λυθούν βάσει διεθνούς Δικαίου

08:47

Άτυπη Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Στο «τραπέζι» ενιαία αγορά, ανταγωνιστικότητα, στρατηγική αυτονομία

08:40

Ακίνητα - Ιαματική Πηγή Κονιαβίτη: Εγκρίθηκε το ΕΣΧΑΔΑ, «πράσινο» για τη σύνθετη επένδυση 200 εκατ.

08:37

ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις σχετικά με τις πληρωμές των κτηνοτρόφων

08:21

Gastrade: Συζητήσεις με ΗΠΑ για το 2ο FSRU - «Κλειδί» για τις ελληνικές εξαγωγές

08:16

«Αλμυρό» το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης: Οι τιμές στη Βαρβάκειο και τα κρεοπωλεία

08:16

Η κρίσιμη μετάβαση της τηλεματικής στις Αστικές Συγκοινωνίες

08:13

Στην Ολομέλεια σήμερα το ν/σ Εθνική Κοινωνική Συμφωνία για ΣΣΕ

08:10

Ο «πόλεμος της μπριζόλας»: Το κρέας εργαστηρίου στα δικαστήρια;

08:00

Βιώσιμη Ευρώπη και νέες πύλες LNG: Πώς το FSRU Αλεξανδρούπολης επανατοποθετεί τη Θράκη στον ενεργειακό χάρτη

07:56

Τι «τρέχει» με την Αστική Σήραγγα Ηλιουπόλεως

07:47

Το τέλος των «φθηνών δεμάτων» από Temu και Shein: Τι αλλάζει από 1η Ιουλίου

07:36

Στην εντέλεια η χορογραφία Μητσοτάκη-Ερντογάν - Ανάλυση Χατζηβασιλείου - Οχυρό στο Συνέδριο ετοιμάζει ο Ανδρουλάκης

07:30

Χρέη στην εφορία: Η λίστα με τα ακίνητα που βγαίνουν στο «σφυρί»

07:23

Νέα σελίδα στην οικονομική συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας - Συνέχεια με δύο συνέδρια

07:12

Τι σημαίνει το deal Aktor, Suez - Τι «ψάχνουν» οι κατασκευαστές στα «νερά» με «φόντο» και την λειψυδρία

07:08

Οι επιλεκτικές κινήσεις των επενδυτών - Η ΑΜΚ της Credia - Τα νέα βήματα του μετροπόντικα

23:50

ΟΗΕ: Ανησυχία σχετικά με τα νέα ισραηλινά μέτρα για την Δυτική Όχθη

23:45

Μαχμούντ Αμπάς: Ζητά «αποφασιστική αντίδραση» των ΗΠΑ

23:34

Υπόθεση κατασκοπείας: «Στίβεν» το όνομα του Κινέζου πράκτορα - Η πρώτη επαφή με τον σμήναρχο

23:30

Η γαλλική κυβέρνηση προτρέπει τις γυναίκες που υπήρξαν θύματα του Έπστιν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη

23:29

McDonald's: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα το τέταρτο τρίμηνο

23:20

Πέθανε ο Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ, πρωταγωνιστής του «Dawson’s Creek»

23:12

Wall Street: Δεν έκανε το 4X4 o Dow - «Φρέναρε» η χαρά της ισχυρής αγοράς εργασίας

22:57

Γαλλία: Αυξήθηκαν στα τρία τα μωρά που πέθαναν αφού κατανάλωσαν ύποπτο βρεφικό γάλα

22:38

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ

22:35

Πετρέλαιο: Κέρδη άνω του 1% έφερε η συνεχιζόμενη τριβή ΗΠΑ-Ιράν

22:20

Συνάντηση Δήμα με τον Τούρκο Υπουργό Εμπορίου - Στην ατζέντα η ενίσχυση συνδεσιμότητας των δύο χωρών

22:13

95 χρόνια Παπαστράτος: Νέες επενδύσεις και διεθνής εξωστρέφεια

22:07

Τραμπ: Επέμεινα στον Νετανιάχου ότι πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν

gazzetta
gazzetta reader insider insider