Τι αλλάζει στις ασφαλίσεις κατοικίας, υγείας, επιχειρήσεων & αυτοκινήτου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι αλλάζει στις ασφαλίσεις κατοικίας, υγείας, επιχειρήσεων & αυτοκινήτου
Νέα μέτρα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Ασφαλιστικός κλάδος ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια κυρίως να μετριάσει το ύψος της οικονομικής καταστροφής στην περιουσία των πολιτών και των επιχειρήσεων που αφήνουν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Νέα μέτρα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Ασφαλιστικός κλάδος ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια κυρίως να μετριάσει το ύψος της οικονομικής καταστροφής στην περιουσία των πολιτών και των επιχειρήσεων που αφήνουν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πιο συγκεκριμένα, αξιολογώντας μάλλον θετικά τους 300.000 περίπου ιδιοκτήτες ακινήτων που έκαναν το τελευταίο χρόνο χρήση της έκπτωσης 10% στον ΕΝΦΙΑ ασφαλίζοντας τις κατοικίες τους έναντι φυσικών καταστροφών, ο κ. Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την επέκταση του μέτρου στο 20%. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει μόνο για ακίνητα αξίας έως 500.000 ευρώ (θα αφορά και τον ΕΝΦΙΑ που θα βεβαιωθεί το 2025 για τους μήνες που κάποιος είναι ασφαλισμένος το 2024 αναλογικά) ενώ παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας άνω των 500.000 ευρώ δεν φροντίσουν να ασφαλίσουν οικειοθελώς την περιουσία τους, δεν θα δικαιούνται αποζημίωσης από το κράτος σε περίπτωση ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Λιγότερο διαλλακτικός απέναντι στους επιχειρηματίες με κύκλο εργασιών άνω των 500.000 ευρώ εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός καθώς θα πρέπει υποχρεωτικά να ασφαλίσουν τις εταιρείες τους έναντι φυσικών καταστροφών. Ένα μέτρο που χεριάζεται διευκρινήσεις καθώς οι ασφαλίσεις έναντι φυσικών καταστροφών στις επιχειρήσεις ποικίλουν από την προστασία των εγκαταστάσεων, μέχρι τα εμπορεύματα & τη ροή εργασιών.

Σε ό,τι αφορά τα οχήματα μας (ιδιωτικής και εμπορικής χρήσης) η υποχρεωτική ασφάλισή τους επεκτείνεται και στην κάλυψη έναντι φυσικών καταστροφών, πέρα από αυτή της αστικής ευθύνης, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 10 ευρώ επιβάρυνση στα συμβόλαια ασφάλισης οχημάτων (για όποιους δεν έχουν τη συγκεκριμένη κάλυψη & υπό προϋποθέσεις).

Τέλος, έκπληξη προκάλεσε η εξαγγελία για κατάργηση του φόρου 15% στα συμβόλαια ασφάλισης υγείας για παιδιά έως 18 ετών, κάτι που θα μειώσει τα κόστη αυτών των συμβολαίων, προσφέροντας μια επιπλέον επιλογή στους γονείς για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών τους.

Σε ανακοίνωσή της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για τις εξαγγελίες του και δήλωσε έτοιμη ο κλάδος να υποστηρίξει έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια παρέχοντας σύγχρονες και ευέλικτες λύσεις, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες πολιτών και επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:47

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος θα εκφωνήσει τον Λόγο του Θρόνου εν μέσω πολιτικής θύελλας

09:41

Στη Νότια Κορέα όλο και περισσότεροι πληρώνουν με σάρωση προσώπου

09:30

Ο Τραμπ ανήρτησε χάρτη που παρουσιάζει τη Βενεζουέλα ως την «51η πολιτεία»

09:17

Εικοσιτετράωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα - Τι διεκδικεί

09:08

Michael: Τινάζει την μπάνκα η ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον

09:05

Fuel Pass III: Πάνω από 2,5 εκατ. δικαιούχοι - Στα 113 εκατ. ευρώ οι συνολικές ενισχύσεις

09:00

GSI: Η Ευρώπη δεν αφήνει εκτός πρίζας τη διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

08:56

Πιερρακάκης: «Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκούς πρωταθλητές που να ανταγωνίζονται διεθνώς»

08:55

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το Chios Pass και Kythira Pass 2026

08:42

Πώς κινήθηκαν τα αποτελέσματα της Vodafone Ελλάδος το οικονομικό έτος 2025/2026

08:38

Βόλοι στα αιγοπρόβατα - Ψηφιακή «ταυτότητα» που θωρακίζει τη Φέτα ΠΟΠ και ο λογαριασμός στον κτηνοτρόφο

08:31

McDonald’s: Από το πρώτο εστιατόριο το 1991 στο Σύνταγμα στο νέο concept καταστημάτων

08:11

Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές

08:00

O Τσίπρας στη ζυγαριά του Μαξίμου - Επέκταση των ΣΣΕ και αντιπολιτευτική σιγή - Μήνυμα Γιούνκερ στο γαλάζιο Συνέδριο

07:56

Προσλήψεις σε Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, Στρασβούργο με αρχικό μισθό €6.863 - Πως να κάνετε αίτηση

07:43

ΔΕΗ: Στο επίκεντρο η ΑΜΚ των 4 δισ. ευρώ και το νέο επενδυτικό άλμα

07:36

Ταμείο Ανάκαμψης: Οι επιδοτήσεις, οι δαπάνες και η κρίσιμη τελική ευθεία - Το γράφημα της εβδομάδας

07:27

Noval Property (Viohalco): Πώς προχωρούν τα μεγάλα projects σε Μαρούσι και Ταύρο - Προβλέπει άνοδο μεγεθών

07:24

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εντάσσεται στον MSCI Greece - Τι έδειξε η νέα προσομοίωση του οίκου για τις ελληνικές μετοχές

07:10

Ψηφιακό μπλόκο ΑΑΔΕ σε σύνορα και λιμάνια: GPS, κάμερες κατά του λαθρεμπορίου

07:05

Οι δεσμοί της Credia - Το νέο στοίχημα του Μαρινάκη - Η σταθερή τηλεφωνία και η ΔΕΗ

23:50

Πρέσινγκ από Γαλλία στην ΕΕ για Ελβετία - Τι ζητά

23:37

Έρευνα ξενοδόχων για Αθήνα: Αύξηση 10% της ημερήσιας δαπάνης από τουρίστες - «Αγκάθι» οι υποδομές

23:23

NBA: Πέθανε ξαφνικά στα 29 του ο Μπράντον Κλαρκ των Μέμφις Γκρίζλις

23:11

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τον πληθωρισμό - Πιέσεις στους ημιαγωγούς

22:58

Επίσκεψη Γκίλφοϊλ στην αμερικανική βάση της Σούδας

22:49

Νέα έρευνα Fed για το ιδιωτικό χρέος στις ΗΠΑ: Στα 1,25 τρισ. δολάρια οι οφειλές των πιστωτικών καρτών

22:38

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10,3 εκατ. ευρώ

22:30

Νέα κέρδη για το πετρέλαιο: Στα 107 δολάρια το Brent - Άλμα 4,2% για WTΙ

22:22

Ντάιμον (JP Morgan): Οι «ανόητες» εμπορικές διαφορές ΗΠΑ και Ευρώπης βλάπτουν την ανάπτυξη

gazzetta
gazzetta reader insider insider