Τι αλλάζει στις ασφαλίσεις κατοικίας, υγείας, επιχειρήσεων & αυτοκινήτου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι αλλάζει στις ασφαλίσεις κατοικίας, υγείας, επιχειρήσεων & αυτοκινήτου
Νέα μέτρα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Ασφαλιστικός κλάδος ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια κυρίως να μετριάσει το ύψος της οικονομικής καταστροφής στην περιουσία των πολιτών και των επιχειρήσεων που αφήνουν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Νέα μέτρα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Ασφαλιστικός κλάδος ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια κυρίως να μετριάσει το ύψος της οικονομικής καταστροφής στην περιουσία των πολιτών και των επιχειρήσεων που αφήνουν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πιο συγκεκριμένα, αξιολογώντας μάλλον θετικά τους 300.000 περίπου ιδιοκτήτες ακινήτων που έκαναν το τελευταίο χρόνο χρήση της έκπτωσης 10% στον ΕΝΦΙΑ ασφαλίζοντας τις κατοικίες τους έναντι φυσικών καταστροφών, ο κ. Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την επέκταση του μέτρου στο 20%. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει μόνο για ακίνητα αξίας έως 500.000 ευρώ (θα αφορά και τον ΕΝΦΙΑ που θα βεβαιωθεί το 2025 για τους μήνες που κάποιος είναι ασφαλισμένος το 2024 αναλογικά) ενώ παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας άνω των 500.000 ευρώ δεν φροντίσουν να ασφαλίσουν οικειοθελώς την περιουσία τους, δεν θα δικαιούνται αποζημίωσης από το κράτος σε περίπτωση ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Λιγότερο διαλλακτικός απέναντι στους επιχειρηματίες με κύκλο εργασιών άνω των 500.000 ευρώ εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός καθώς θα πρέπει υποχρεωτικά να ασφαλίσουν τις εταιρείες τους έναντι φυσικών καταστροφών. Ένα μέτρο που χεριάζεται διευκρινήσεις καθώς οι ασφαλίσεις έναντι φυσικών καταστροφών στις επιχειρήσεις ποικίλουν από την προστασία των εγκαταστάσεων, μέχρι τα εμπορεύματα & τη ροή εργασιών.

Σε ό,τι αφορά τα οχήματα μας (ιδιωτικής και εμπορικής χρήσης) η υποχρεωτική ασφάλισή τους επεκτείνεται και στην κάλυψη έναντι φυσικών καταστροφών, πέρα από αυτή της αστικής ευθύνης, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 10 ευρώ επιβάρυνση στα συμβόλαια ασφάλισης οχημάτων (για όποιους δεν έχουν τη συγκεκριμένη κάλυψη & υπό προϋποθέσεις).

Τέλος, έκπληξη προκάλεσε η εξαγγελία για κατάργηση του φόρου 15% στα συμβόλαια ασφάλισης υγείας για παιδιά έως 18 ετών, κάτι που θα μειώσει τα κόστη αυτών των συμβολαίων, προσφέροντας μια επιπλέον επιλογή στους γονείς για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών τους.

Σε ανακοίνωσή της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για τις εξαγγελίες του και δήλωσε έτοιμη ο κλάδος να υποστηρίξει έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια παρέχοντας σύγχρονες και ευέλικτες λύσεις, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες πολιτών και επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:02

Το Ισραήλ μοιάζει αποφασισμένο να συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

08:54

ΟΗΕ: Το δουλεμπόριο Αφρικανών «το πιο βαρύ έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

08:40

Για τα ρολόγια της Swatch, ο χρόνος είναι χρήμα

08:16

Σκλαβενίτης: Η «πρεμιέρα» στα έτοιμα γεύματα και οι big business που έπονται

08:14

Social Media και Aγροτική Eνημέρωση: Δύναμη ή παγίδα;

08:05

«Πράσινο» για τις 1.000 κάμερες (ΚΟΚ) κατά των παραβάσεων

07:54

Τραμπ: Οι Ιρανοί διαπραγματεύονται αλλά φοβούνται να το πουν - Ισραηλινά πλήγματα «ευρείας κλίμακας» στο Ιράν

07:43

Εορταστικό ωράριο Πάσχα - Πότε ξεκινάει

07:38

Ακίνητα - Danos: Πόσα «έριξαν» οι επενδυτές στα γραφεία - Έρχονται 350.000 τ.μ., που φτάνουν τα ενοίκια

07:31

Οι χρυσοφόρες οικονομίες του Κόλπου απειλούνται - Μπορεί ο πόλεμος να «σβήσει» τα πετροδολάρια;

07:21

«Ολυμπία Οδός»: «Ψήνεται» επιστροφή κεφαλαίου σε ΑΒΑΞ, AKTOR, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Vinci;

07:14

Οι τράπεζες στην ουρά για στήριξη - Τα χαμένα κέρδη - Οι αντοχές της Aegean

07:12

Patriot υπάρχουν - Αντ' αυτού Μιλένα - Ο φόβος Ανδρουλάκη και το Καταστατικό

07:06

Σήμερα «κληρώνει» για τον νέο κατώτατο μισθό - Πως θα οδηγηθεί στα 1.000€ το 2027

23:48

Αυστραλία: Οι δημοσιογράφοι του ABC απεργούν, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 20 χρόνια

23:34

SpaceX: Σχεδιάζει IPO με στόχο την άντληση έως 75 δισ. δολαρίων ίσως εντός της εβδομάδας

23:18

Δικαστήριο των ΗΠΑ καταδίκασε Meta και Youtube για εθισμό στα social media

23:00

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ καλεί τα κράτη να τερματίσουν την εξαιρετικά επικίνδυνη σύγκρουση στο Ιράν

22:49

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει ότι οι συνομιλίες με το Ιράν συνεχίζονται - Διαψεύδει ο Αραγτσί

22:37

Πτώση 2% για το πετρέλαιο εν μέσω σεναρίων για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

22:26

Ανησυχίες της BlackRock για «παγκόσμια ύφεση»

22:14

Wall Street: Κλείσιμο με κέρδη προσβλέποντας σε τερματισμό του πολέμου

22:06

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος

21:55

O Κόστα ευχήθηκε στην ελληνική γλώσσα «Χρόνια Πολλά Ελλάδα»

21:44

Γερμανία: Για «έκρηξη» βίας που οφείλεται εν μέρει στους μετανάστες μίλησε ο Μερτς

21:34

Κέρδη σχεδόν 2% για τον χρυσό

21:21

Τι είναι το «Boy Kibble»; Η viral τάση που υπόσχεται πρωτεΐνη

21:09

«Ο Τραμπ θα εξαπολύσει την κόλαση αν το Ιράν δεν αποδεχτεί την ήττα του», λέει ο Λ. Οίκος

20:59

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο»

20:48

Στις 14-15 Μαΐου η επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider