Τι αλλάζει στις ασφαλίσεις κατοικίας, υγείας, επιχειρήσεων & αυτοκινήτου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι αλλάζει στις ασφαλίσεις κατοικίας, υγείας, επιχειρήσεων & αυτοκινήτου
Νέα μέτρα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Ασφαλιστικός κλάδος ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια κυρίως να μετριάσει το ύψος της οικονομικής καταστροφής στην περιουσία των πολιτών και των επιχειρήσεων που αφήνουν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Νέα μέτρα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Ασφαλιστικός κλάδος ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια κυρίως να μετριάσει το ύψος της οικονομικής καταστροφής στην περιουσία των πολιτών και των επιχειρήσεων που αφήνουν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πιο συγκεκριμένα, αξιολογώντας μάλλον θετικά τους 300.000 περίπου ιδιοκτήτες ακινήτων που έκαναν το τελευταίο χρόνο χρήση της έκπτωσης 10% στον ΕΝΦΙΑ ασφαλίζοντας τις κατοικίες τους έναντι φυσικών καταστροφών, ο κ. Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την επέκταση του μέτρου στο 20%. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει μόνο για ακίνητα αξίας έως 500.000 ευρώ (θα αφορά και τον ΕΝΦΙΑ που θα βεβαιωθεί το 2025 για τους μήνες που κάποιος είναι ασφαλισμένος το 2024 αναλογικά) ενώ παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας άνω των 500.000 ευρώ δεν φροντίσουν να ασφαλίσουν οικειοθελώς την περιουσία τους, δεν θα δικαιούνται αποζημίωσης από το κράτος σε περίπτωση ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Λιγότερο διαλλακτικός απέναντι στους επιχειρηματίες με κύκλο εργασιών άνω των 500.000 ευρώ εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός καθώς θα πρέπει υποχρεωτικά να ασφαλίσουν τις εταιρείες τους έναντι φυσικών καταστροφών. Ένα μέτρο που χεριάζεται διευκρινήσεις καθώς οι ασφαλίσεις έναντι φυσικών καταστροφών στις επιχειρήσεις ποικίλουν από την προστασία των εγκαταστάσεων, μέχρι τα εμπορεύματα & τη ροή εργασιών.

Σε ό,τι αφορά τα οχήματα μας (ιδιωτικής και εμπορικής χρήσης) η υποχρεωτική ασφάλισή τους επεκτείνεται και στην κάλυψη έναντι φυσικών καταστροφών, πέρα από αυτή της αστικής ευθύνης, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 10 ευρώ επιβάρυνση στα συμβόλαια ασφάλισης οχημάτων (για όποιους δεν έχουν τη συγκεκριμένη κάλυψη & υπό προϋποθέσεις).

Τέλος, έκπληξη προκάλεσε η εξαγγελία για κατάργηση του φόρου 15% στα συμβόλαια ασφάλισης υγείας για παιδιά έως 18 ετών, κάτι που θα μειώσει τα κόστη αυτών των συμβολαίων, προσφέροντας μια επιπλέον επιλογή στους γονείς για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών τους.

Σε ανακοίνωσή της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για τις εξαγγελίες του και δήλωσε έτοιμη ο κλάδος να υποστηρίξει έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια παρέχοντας σύγχρονες και ευέλικτες λύσεις, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες πολιτών και επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:29

Μία ανάσα από την προεδρία της Fed ο Γουόρς

20:20

Austriacard: Αύξηση 61% στα καθαρά κέρδη το α΄ τρίμηνο

20:09

Σε ενεργειακό συνέδριο των FT ο Μητσοτάκης την Τετάρτη

19:59

Η Ρωσία υποβαθμίζει σε 0,4% την πρόβλεψη για την ανάπτυξη του 2026

19:55

Καταλύτης στην αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων εγκεφάλου το Ινστιτούτο Νευροαγγειακής Καινοτομίας

19:46

Ανακατατάξεις στην αγορά τυχερών παιχνιδιών: Νέες άδειες, διεθνείς επενδύσεις και το στοίχημα του online gaming

19:40

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή διακοπή της λειτουργίας για βεβαιώσεις διακοπής ασφαλιστικής ικανότητας έμμεσων μελών

19:31

Τέταρτη παραίτηση υφυπουργού στη Βρετανία - Βαθαίνει η πολιτική κρίση

19:26

Η βρετανική πολιτική κρίση έριξε τη «σκιά» της στις ευρωαγορές

19:13

Άγγιξε ρεκόρ η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος στις ΗΠΑ

19:00

Λάμψα: Δάνειο 19,4 εκατ. ευρώ για τη θυγατρική «ΕΛΑΤΟΣ ΙΚΕ»

18:49

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Μαγιάρ στην Ουγγαρία

18:39

Γερμανία: Το 52% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της

18:28

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν CrediaBank και Περιφέρεια Κρήτης

18:17

Τι προβλέπεται για την ασφάλεια στα ΑΕΙ

18:08

Η Alter Ego αποκτά το 10% στα γυμναστήρια Alterlife έναντι 4,75 εκατ. ευρώ

18:02

ΟΛΘ: Πετυχημένο το 2025 με καθαρό μέρισμα 2,09 ευρώ ανά μετοχή - Σχέδια για επέκταση και ένταξη στον IMEC

17:59

Στα 29 δισ. δολάρια το κόστος του πολέμου στο Ιράν για τις ΗΠΑ

17:45

Στουρνάρας: Η αστάθεια θα παραμείνει υψηλή

17:37

Στα 700 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα EBITDA της ΔΕΗ το α' τρίμηνο

17:30

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επικράτησαν οι πωλητές - Απώλειες άνω του 2,5% για τον τραπεζικό δείκτη

17:21

Βενζίνη και diesel: Το πρώτο σοκ του καλοκαιριού έφτασε στα νησιά - «Καίει» η αμόλυβδη στα 2,25 ευρώ

17:10

Η Alpha Bank παραδίδει ανακαινισμένο το αμφιθέατρο του Χωρέμειου Ερευνητικού Εργαστηρίου του ΕΚΠΑ

16:55

Αύριο η ψήφιση του φορολογικού ν/σ στην Ολομέλεια

16:52

Έρχεται το Fun Vibes Family Festival 2

16:50

«Βαρίδι» για Wall Street πετρέλαιο και πληθωρισμός

16:49

Πού χτυπάει «κόκκινο» η ρύπανση στην Αθήνα; Δες αν η γειτονιά σου είναι στη λίστα

16:47

Κικίλιας: «Στρατηγικός ο ρόλος της Ελλάδας σε ενέργεια, ναυτιλία και IMEC»

16:36

Ράλι τιμών και αβεβαιότητα ωθούν τους Γερμανούς στον εσωτερικό τουρισμό

16:31

Νέοι κανόνες για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Νοτίου Αιγαίου 1 - Νότιες Κυκλάδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider