Τι αλλάζει στις ασφαλίσεις κατοικίας, υγείας, επιχειρήσεων & αυτοκινήτου

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι αλλάζει στις ασφαλίσεις κατοικίας, υγείας, επιχειρήσεων & αυτοκινήτου
Νέα μέτρα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Ασφαλιστικός κλάδος ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια κυρίως να μετριάσει το ύψος της οικονομικής καταστροφής στην περιουσία των πολιτών και των επιχειρήσεων που αφήνουν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Νέα μέτρα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Ασφαλιστικός κλάδος ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια κυρίως να μετριάσει το ύψος της οικονομικής καταστροφής στην περιουσία των πολιτών και των επιχειρήσεων που αφήνουν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πιο συγκεκριμένα, αξιολογώντας μάλλον θετικά τους 300.000 περίπου ιδιοκτήτες ακινήτων που έκαναν το τελευταίο χρόνο χρήση της έκπτωσης 10% στον ΕΝΦΙΑ ασφαλίζοντας τις κατοικίες τους έναντι φυσικών καταστροφών, ο κ. Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την επέκταση του μέτρου στο 20%. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει μόνο για ακίνητα αξίας έως 500.000 ευρώ (θα αφορά και τον ΕΝΦΙΑ που θα βεβαιωθεί το 2025 για τους μήνες που κάποιος είναι ασφαλισμένος το 2024 αναλογικά) ενώ παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας άνω των 500.000 ευρώ δεν φροντίσουν να ασφαλίσουν οικειοθελώς την περιουσία τους, δεν θα δικαιούνται αποζημίωσης από το κράτος σε περίπτωση ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Λιγότερο διαλλακτικός απέναντι στους επιχειρηματίες με κύκλο εργασιών άνω των 500.000 ευρώ εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός καθώς θα πρέπει υποχρεωτικά να ασφαλίσουν τις εταιρείες τους έναντι φυσικών καταστροφών. Ένα μέτρο που χεριάζεται διευκρινήσεις καθώς οι ασφαλίσεις έναντι φυσικών καταστροφών στις επιχειρήσεις ποικίλουν από την προστασία των εγκαταστάσεων, μέχρι τα εμπορεύματα & τη ροή εργασιών.

Σε ό,τι αφορά τα οχήματα μας (ιδιωτικής και εμπορικής χρήσης) η υποχρεωτική ασφάλισή τους επεκτείνεται και στην κάλυψη έναντι φυσικών καταστροφών, πέρα από αυτή της αστικής ευθύνης, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 10 ευρώ επιβάρυνση στα συμβόλαια ασφάλισης οχημάτων (για όποιους δεν έχουν τη συγκεκριμένη κάλυψη & υπό προϋποθέσεις).

Τέλος, έκπληξη προκάλεσε η εξαγγελία για κατάργηση του φόρου 15% στα συμβόλαια ασφάλισης υγείας για παιδιά έως 18 ετών, κάτι που θα μειώσει τα κόστη αυτών των συμβολαίων, προσφέροντας μια επιπλέον επιλογή στους γονείς για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών τους.

Σε ανακοίνωσή της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για τις εξαγγελίες του και δήλωσε έτοιμη ο κλάδος να υποστηρίξει έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια παρέχοντας σύγχρονες και ευέλικτες λύσεις, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες πολιτών και επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:38

Ψάλτης: «Πρότυπο για τις ελληνικές επιχειρήσεις η συνεργασία Alpha Bank - UniCredit»

18:26

ΔΑΑ: Αύξηση 4,5% στην επιβατική κίνηση στο εξάμηνο - Στα 168,5 εκατ. το προσαρμοσμένο EBITDA

18:18

Πιερρακάκης: «Η Επ. Κεφαλαιαγοράς προστατεύει την εμπιστοσύνη για την οικονομία»

17:58

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης

17:55

Booking: Έχασε δικαστική μάχη κατά του βέτο της ΕΕ για την εξαγορά της ETraveli

17:53

Νετανιάχου: Το καθεστώς του Ιράν είναι «στα πρόθυρα της κατάρρευσης»

17:42

Χρηματιστήριο: Χτίζει... «οχυρό» στις 2.700 μονάδες - Εκτόξευση του τζίρου

17:40

Βρετανία: Η αστυνομία ξεκινά ποινική έρευνα σε βάρος του Reform UK για παραβίαση του εκλογικού νόμου

17:37

Ο ΔΟΑΕ έκλεισε τον συριακό φάκελο - Δηλώνει ικανοποιημένος από τη συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση

17:35

Meta: «Άλμα» 5% της μετοχής καθώς ο νέος AI agent Muse ενθουσιάζει την αγορά

17:33

Τσίπρας: «Αν βγούμε πρώτοι θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα να καταρτίσουμε κυβέρνηση»

17:30

Τουρνάς στη Βουλή: Στοιχεία για τα οχήματα που διαθέτει σήμερα η Πυροσβεστική, την ηλικιακή και χωροταξική κατανομή τους

17:21

Μπέρναμ: «Οι κυρώσεις στο Ισραήλ δείχνουν ότι η Βρετανία έχει ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή»

17:09

Γερμανία: Η Ρωσία εξοπλίζεται πέραν των αναγκών της για τον πόλεμο εναντίον του Κιέβου

17:02

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Δεν σκοπεύουμε να «εκτοπίσουμε» κανέναν από τη Γάζα

16:59

Πηγές Υπ. Μετανάστευσης: Αύξηση της νόμιμης μετανάστευσης το πρώτο 8μηνο

16:55

11 Ευρωβουλευτές από 10 χώρες στην εκδήλωση Τσιόδρα για την ενίσχυση παραγωγής προϊόντων «Made in EU»

16:48

Συρία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε έκρηξη σε αποθήκη όπλων στην Ιντλίμπ

16:47

Wall Street: To «100άρι» πετρέλαιο ρίχνει τους δείκτες

16:45

Eurostat: Πάνω από 10 άλλες χώρες της ΕΕ οι αποδοχές των Ελλήνων - Άλμα +30% σε σχέση με το 2019

16:43

EE: Νέοι και απλούστεροι κανόνες για τις δημόσιες συμβάσεις

16:30

Ο Νετανιάχου μηνύει τη Haaretz - «Προειδοποιήθηκε για την επίθεση της Χαμάς το 2023»

16:29

Δίκη για Τέμπη: Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις συγγενών των μηχανοδηγών αμαξοστοιχίας - Την Δευτέρα η επόμενη συνεδρίαση

16:25

Μήνυμα Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου για θαλάσσιες ζώνες: «Συμφωνίες βάσει Διεθνούς Δικαίου»

16:24

Κτηματολόγιο: Τα λάθη που μπορούν να μπλοκάρουν μια μεταβίβαση - Τι πρέπει να ελέγξουν οι ιδιοκτήτες

16:23

4 φθινοπωρινά ταξίδια στην Ευρώπη πέρα από τα κλασικά

16:21

Όταν η επιχειρηματική ισχύς γίνεται μοχλός πίεσης προς τη νομοθετική εξουσία

16:07

Μαρινάκης: Η χώρα διανύει «μια από τις πιο επίμονες περιόδους ανόδου των τιμών»

16:00

Green Ports - Zimmerman: Στρατηγική συνεργασία για ολοκληρωμένες περιβαλλοντικές υπηρεσίες

15:46

H Μόσχα είναι ανοικτή στην ανάπτυξη σχέσεων με τη Βουδαπέστη παρά την απέλαση διπλωματών της


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider