Αλλάζει το κλίμα στην αγορά ακινήτων

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αλλάζει το κλίμα στην αγορά ακινήτων
Από την καθημερινή επικοινωνία μας με τους μεγαλύτερους πωλητές και αγοραστές ακινήτων τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι θετικά.

Το 2020 υπήρξε μία χρονιά με προκλήσεις για την ελληνική Κτηματαγορά λόγω της πανδημίας, ωστόσο οι βάσεις του τομέα αποδείχτηκαν ανθεκτικές. Οι τιμές των περισσότερων κατηγοριών ακινήτων συνέχισαν να κινούνται ανοδικά, έστω και με μειωμένο ρυθμό. Παράλληλα, το ενδιαφέρον απόκτησης ακινήτου μπορεί να μην υλοποιήθηκε πλήρως λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας και των γραφειοκρατικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν, αλλά διατηρήθηκε.

Λόγω της συνεργασίας μας με τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακινήτων (τράπεζες, επιχειρήσεις του τομέα κτλ) αλλά και με θεσμικούς επενδυτές, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τη διάθεση και των δύο πλευρών η οποία φαίνεται ιδιαίτερα αυξημένη. Διαπιστώνουμε ότι η αγορά ακινήτων σημειώνει σημαντική άνοδο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ότι το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθεί σημαντικός αριθμός πράξεων αγοραπωλησίας.

Αντιλαμβανόμαστε βέβαια ότι δεν είναι απλώς θέμα διάθεσης αλλά κυρίως οικονομικής ευχέρειας. Ωστόσο, από τις αρχές του 2021 διαφαίνεται η δυναμική που υπάρχει στον χώρο, και προβλέπουμε έντονη ανάπτυξη τους επόμενους μήνες.

Με αυτά τα δεδομένα, αναμένουμε πως η ήδη μεγάλη προσφορά ακινήτων θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο καθώς η πρόσφατη επανέναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αυξάνει τα διαθέσιμα προς πώληση ακίνητα.

Στην Delfi Partners, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης ακινήτων στους πελάτες μας, φροντίζουμε τα ακίνητα που διαχειριζόμαστε να είναι πλήρως μεταβιβάσιμα όταν θα βγουν στην αγορά, τόσο από τεχνικής όσο και νομικής πλευράς. Με αυτό τον τρόπο, μεγιστοποιούμε το όφελος για τους πελάτες μας οι οποίο μας εμπιστεύονται τη διάθεση των ακινήτων τους. Ειδικά αυτήν την περίοδο που η προσφορά θα είναι αυξημένη, δική μας δουλειά είναι να φροντίσουμε τα ακίνητα των πελατών μας να διαφοροποιούνται από τα υπόλοιπα σε σχέση με την τεχνική και νομική τους ετοιμότητα για μεταβίβαση.

Οι κύριοι λόγοι που η ελληνική αγορά διαθέτει ένα τόσο μεγάλο απόθεμα ακινήτων, είναι ο καθορισμός μη ρεαλιστικών τιμών πώλησης και η ύπαρξη πληθώρας προβληματικών ακινήτων. Και αν αναλύσουμε τελικά το μεγάλο απόθεμα ακινήτων που βρίσκεται προς διάθεση ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτά παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον και είναι και μεταβιβάσιμα.

Συγκεκριμένα, η εμπειρία μας, έχει δείξει πως πολλά ακίνητα διατίθενται πάνω από την πραγματική τους αξία, είτε γιατί στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η συναισθηματική αξία για τον ιδιοκτήτη, είτε γιατί ο πωλητής έχει τη λανθασμένη εντύπωση για τις τιμές στις οποίες τελικά κλείνουν οι πράξεις στην αγορά. Επιπλέον ένα άλλο πρόβλημα που συνήθως υπάρχει και δυστυχώς πολλές φορές εντοπίζεται αργά, αφορά στην έλλειψη των απαιτούμενων αδειών/ νομιμοποιήσεων σε σχέση με ένα ακίνητο. Σε συνδυασμό με την δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, δεν είναι λίγες οι φορές που τα πραγματικά προβλήματα ενός ακινήτου εμφανίζονται κατά την έναρξη των συμβολαιογραφικών διαδικασιών.

Διαθέτοντας σε βάθος γνώση της αγοράς, φροντίζουμε τέτοιου είδους ζητήματα να επιλύονται εγκαίρως και προτού ένα ακίνητο τεθεί προς πώληση. Φροντίζουμε να συμβουλεύουμε τους πωλητές ακινήτων για τον καθορισμό της σωστής/ ρεαλιστικής τιμής, να ελέγχουμε εάν τα ακίνητα είναι τελικά μεταβιβάσιμα και εάν δεν είναι φροντίζουμε να τα ετοιμάσουμε ώστε όταν διατεθούν στην αγορά να είναι ‘’ώριμα’’ προς μεταβίβαση, αλλά και ταυτόχρονα να συμβουλέψουμε τους αγοραστές και να τους καθοδηγήσουμε προς την ορθή επιλογή ακινήτου.

Εκτιμούμε πως το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα είναι πολύ καλύτερο για την αγορά λόγω αύξησης του εγχώριου ενδιαφέροντος όσο και λόγω υλοποίησης συμφωνιών από επενδυτές. Ενδεικτικό είναι το αυξημένο ενδιαφέρον σε όλη την επικράτεια της χώρας για ακίνητα που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα λόγω των αυξημένων αναγκών για αποθηκευτικούς χώρους που έφερε η αύξηση του online εμπορίου.

Η Delfi Partners αξιοποιώντας πλήρως τη θέση της στην αγορά και έχοντας την πλήρη εμπιστοσύνη των πελατών της, θα λειτουργήσει για ακόμα μία φορά ως ένας κόμβος στον οποίο διατίθενται προς πώληση όλων των ειδών ακίνητα, χωρίς προβλήματα, και τον οποίο, πωλητές και ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να εμπιστευθούν για να τους προτείνει την πλέον κατάλληλη συμφωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:00

Συλλογικές Συμβάσεις: Το απόγευμα η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το ν/σ

08:54

Στη διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου ο Στ. Παπασταύρου

08:45

Τραμπ: Συναντάται σήμερα με τους στρατιωτικούς που αιχμαλώτισαν τον Μαδούρο

08:41

Εκλογές στο Μπανγκλαντές: Το Εθνικιστικό Κόμμα εξασφαλίζει πλειοψηφία στη Βουλή - Συγχαρητήρια από ΗΠΑ

08:36

Αγίου Βαλεντίνου: Πώς να προστατευτείτε από απάτες με δωροκάρτες

08:29

Κόστα και Λάιεν υπογράμμισαν την ανάγκη για ταχύτερη και στρατηγικά προσανατολισμένη Ευρώπη

08:24

Τρόφιμα-Λιανεμπόριο: Mε φόρα οι εξαγορές και το 2026 - Τα πρώτα deals του έτους

08:22

Άγιος Βαλεντίνος: Τα πιο ρομαντικά μέρη του κόσμου - Ένα στην Ελλάδα

08:10

ΓΑΙΑΟΣΕ: «Διπλό προσκλητήριο» σε ιδιώτες για αξιοποίηση Σιδηροδρομικών Σταθμών Λαρίσης (Αθηνών) και Πελοποννήσου - Οι μικτές χρήσεις

08:06

myBusinessSupport: Άνοιξε η πλατφόρμα για στήριξη από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2025 στη Χίο

08:04

Στο Σύνταγμα σήμερα οι αγρότες με τρακτέρ - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

07:56

Η επόμενη φάση της «Ενεργής Μάχης»: Οι πολίτες δείχνουν τα κρίσιμα μέτωπα των φυσικών κινδύνων

07:44

Ακίνητα: Πώς η ενεργειακή κλάση εκτοξεύει τις τιμές πώλησης και ενοικίασης

07:33

Λιμάνια: Μπαίνουν στην… πρίζα τα πλοία - Οι προκλήσεις

07:25

ΜΕΤΚΑ (Metlen): Πώς δημιουργεί κρίσιμη «μάζα» συμβάσεων με το «βλέμμα» και σε Παραχωρήσεις/ΣΔΙΤ

07:24

Φορολογικά πρόστιμα: Ποιοι κερδίζουν «έκπτωση» έως 50%

07:16

Η αυξανόμενη συμμετοχή των ξένων «μεταμορφώνει» το Χρηματιστήριο της Αθήνας

07:15

Στην Ινδία και όχι στην Ουάσιγκτον ο Κυριάκος - Καλά νέα στην υγεία από τον Μάριο - Εσωκομματικά δημοψηφίσματα προτείνει και η Άννα

07:11

Οι ιδιαιτερότητες της ασφάλισης - Οι παρεμβάσεις στον Κηφισό - Ο παραλογισμός

23:55

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα πρώτη αιτία πρόωρου θανάτου στην ΕΕ

23:44

Γαλλία: Απάτη 10 εκατ. ευρώ με την έκδοση εισιτηρίων για Λούβρο και Βερσαλλίες

23:33

Νέα «πυρά» Ομπάμα σε Τραμπ: Οι Αμερικανοί θα είναι «λιγότερο ασφαλείς, λιγότερο υγιείς»

23:22

Ρούτε: Απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ - Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες

23:11

Νέοι φόβοι για AI φούσκα στη Wall Street: «Κόκκινο» 3x3 για S&P 500 - Πτώση 2% ο Nasdaq

23:00

Βασίλης Κορκίδης: Τα 3 ευρώ δεν αρκούν για να περιορίσουν τα «μικροδέματα» τρίτων χωρών

22:51

Την Παρασκευή το συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα

22:42

Πιερρακάκης: Συνομιλούμε με όλους με αυτοπεποίθηση - Κοινωνική πολιτική με ορίζοντα η σταθερότητα

22:33

e-ΕΦΚΑ: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων

22:24

«Βουτιά» 3% για το πετρέλαιο

22:15

Ικανοποίηση Βούτσιτς για τη συνάντηση με Ερντογάν στην Άγκυρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider