Αλλάζει το κλίμα στην αγορά ακινήτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλάζει το κλίμα στην αγορά ακινήτων
Από την καθημερινή επικοινωνία μας με τους μεγαλύτερους πωλητές και αγοραστές ακινήτων τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι θετικά.

Το 2020 υπήρξε μία χρονιά με προκλήσεις για την ελληνική Κτηματαγορά λόγω της πανδημίας, ωστόσο οι βάσεις του τομέα αποδείχτηκαν ανθεκτικές. Οι τιμές των περισσότερων κατηγοριών ακινήτων συνέχισαν να κινούνται ανοδικά, έστω και με μειωμένο ρυθμό. Παράλληλα, το ενδιαφέρον απόκτησης ακινήτου μπορεί να μην υλοποιήθηκε πλήρως λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας και των γραφειοκρατικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν, αλλά διατηρήθηκε.

Λόγω της συνεργασίας μας με τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακινήτων (τράπεζες, επιχειρήσεις του τομέα κτλ) αλλά και με θεσμικούς επενδυτές, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τη διάθεση και των δύο πλευρών η οποία φαίνεται ιδιαίτερα αυξημένη. Διαπιστώνουμε ότι η αγορά ακινήτων σημειώνει σημαντική άνοδο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ότι το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθεί σημαντικός αριθμός πράξεων αγοραπωλησίας.

Αντιλαμβανόμαστε βέβαια ότι δεν είναι απλώς θέμα διάθεσης αλλά κυρίως οικονομικής ευχέρειας. Ωστόσο, από τις αρχές του 2021 διαφαίνεται η δυναμική που υπάρχει στον χώρο, και προβλέπουμε έντονη ανάπτυξη τους επόμενους μήνες.

Με αυτά τα δεδομένα, αναμένουμε πως η ήδη μεγάλη προσφορά ακινήτων θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο καθώς η πρόσφατη επανέναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αυξάνει τα διαθέσιμα προς πώληση ακίνητα.

Στην Delfi Partners, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης ακινήτων στους πελάτες μας, φροντίζουμε τα ακίνητα που διαχειριζόμαστε να είναι πλήρως μεταβιβάσιμα όταν θα βγουν στην αγορά, τόσο από τεχνικής όσο και νομικής πλευράς. Με αυτό τον τρόπο, μεγιστοποιούμε το όφελος για τους πελάτες μας οι οποίο μας εμπιστεύονται τη διάθεση των ακινήτων τους. Ειδικά αυτήν την περίοδο που η προσφορά θα είναι αυξημένη, δική μας δουλειά είναι να φροντίσουμε τα ακίνητα των πελατών μας να διαφοροποιούνται από τα υπόλοιπα σε σχέση με την τεχνική και νομική τους ετοιμότητα για μεταβίβαση.

Οι κύριοι λόγοι που η ελληνική αγορά διαθέτει ένα τόσο μεγάλο απόθεμα ακινήτων, είναι ο καθορισμός μη ρεαλιστικών τιμών πώλησης και η ύπαρξη πληθώρας προβληματικών ακινήτων. Και αν αναλύσουμε τελικά το μεγάλο απόθεμα ακινήτων που βρίσκεται προς διάθεση ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτά παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον και είναι και μεταβιβάσιμα.

Συγκεκριμένα, η εμπειρία μας, έχει δείξει πως πολλά ακίνητα διατίθενται πάνω από την πραγματική τους αξία, είτε γιατί στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η συναισθηματική αξία για τον ιδιοκτήτη, είτε γιατί ο πωλητής έχει τη λανθασμένη εντύπωση για τις τιμές στις οποίες τελικά κλείνουν οι πράξεις στην αγορά. Επιπλέον ένα άλλο πρόβλημα που συνήθως υπάρχει και δυστυχώς πολλές φορές εντοπίζεται αργά, αφορά στην έλλειψη των απαιτούμενων αδειών/ νομιμοποιήσεων σε σχέση με ένα ακίνητο. Σε συνδυασμό με την δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, δεν είναι λίγες οι φορές που τα πραγματικά προβλήματα ενός ακινήτου εμφανίζονται κατά την έναρξη των συμβολαιογραφικών διαδικασιών.

Διαθέτοντας σε βάθος γνώση της αγοράς, φροντίζουμε τέτοιου είδους ζητήματα να επιλύονται εγκαίρως και προτού ένα ακίνητο τεθεί προς πώληση. Φροντίζουμε να συμβουλεύουμε τους πωλητές ακινήτων για τον καθορισμό της σωστής/ ρεαλιστικής τιμής, να ελέγχουμε εάν τα ακίνητα είναι τελικά μεταβιβάσιμα και εάν δεν είναι φροντίζουμε να τα ετοιμάσουμε ώστε όταν διατεθούν στην αγορά να είναι ‘’ώριμα’’ προς μεταβίβαση, αλλά και ταυτόχρονα να συμβουλέψουμε τους αγοραστές και να τους καθοδηγήσουμε προς την ορθή επιλογή ακινήτου.

Εκτιμούμε πως το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα είναι πολύ καλύτερο για την αγορά λόγω αύξησης του εγχώριου ενδιαφέροντος όσο και λόγω υλοποίησης συμφωνιών από επενδυτές. Ενδεικτικό είναι το αυξημένο ενδιαφέρον σε όλη την επικράτεια της χώρας για ακίνητα που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα λόγω των αυξημένων αναγκών για αποθηκευτικούς χώρους που έφερε η αύξηση του online εμπορίου.

Η Delfi Partners αξιοποιώντας πλήρως τη θέση της στην αγορά και έχοντας την πλήρη εμπιστοσύνη των πελατών της, θα λειτουργήσει για ακόμα μία φορά ως ένας κόμβος στον οποίο διατίθενται προς πώληση όλων των ειδών ακίνητα, χωρίς προβλήματα, και τον οποίο, πωλητές και ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να εμπιστευθούν για να τους προτείνει την πλέον κατάλληλη συμφωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:21

Θέμα χρόνου η αποχώρηση των αμερικανών στρατιωτών από τον Νίγηρα

09:15

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Με 343 εγκρίσεις ξεκίνησε την πρώτη εβδομάδα το πρόγραμμα

09:00

Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση νότια της Βαγδάτης

08:41

Υποβαθμίζει την επίθεση ο ΥΠΕΞ του Ιράν- Κάνει λόγο για «παιδικά παιχνίδια» και όχι drones

08:26

ΕΤΑΔ: Άγονος ο διαγωνισμός για το Tae Kwon Do – Επανασχεδιασμός και νέο εγχείρημα αξιοποίησης

08:24

«Φωτοβολταϊκά στο χωράφι»: Σπάει τα κοντέρ το πρόγραμμα – Πάνω από 3.000 αιτήσεις

08:18

Πετρέλαιο: Περιορισμένος ο αντίκτυπος από την απάντηση του Ισραήλ - Γιατί οι τιμές αντιστέκονται στον γεωπολιτικό κίνδυνο

08:12

Κακοκαιρία: Σε εξέλιξη ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Live η πορεία των φαινομένων

07:53

Ελλάκτωρ: Το «μάζεμα» της REDS, οι real estate επενδύσεις 350 εκατ. και το ΧΑ

07:48

Έφτασε η ώρα της εφορίας: Τα 12 «μυστικά» και οι παγίδες των νέων φορο-δηλώσεων

07:30

Οδικές Παραχωρήσεις: Αποχωρεί η Hochtief από την «Ολυμπία Οδό» - Ο «χάρτης» των συμβάσεων

23:48

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο

23:32

Χατζηδάκης: Απάντηση στη μικρόψυχη κριτική, η περαιτέρω αναβάθμιση από την S&P

23:13

Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας - Διατήρηση του αξιόχρεου στο «ΒΒΒ-»

23:01

Wall Street: «Κόκκινο 6x6» για Nasdaq και S&P 500 με «βαρίδι» Nvidia - Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί πάνω από ένα έτος

22:47

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία «βουτιά» πάνω από 3% στην σκιά της Μέσης Ανατολής

22:30

ΠΑΣΟΚ: Οι 8 νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο

22:12

Κασσελάκης: Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ

21:54

Ράλι 2,2% για τον χρυσό: 5η συναπτή εβδομάδα κερδών

21:37

Μισέλ σε Τραμπ: «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Η συμβολή της ΕΕ στην Ουκρανία: 143 δισ. ευρώ»

21:29

Times του Λονδίνου: Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες της ΕΕ

21:11

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 115 εκατ. ευρώ

21:04

Δίκη Τραμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο

20:50

Τουρισμός: Αναπτερώνει τις ελπίδες για νέα ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του 2024

20:44

Όρμπαν προς ηγέτες ΕΕ: «Το καπελάκι σας και δρόμο»

20:35

Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Όλα τα ονόματα των υποψηφίων - Οι 5 «εκλεκτοί» Κασσελάκη

20:25

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι συνεχίζει τις πιέσεις προς το ΝΑΤΟ για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια

20:17

Αυγενάκης: Nα εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες της ψηφιακής εποχής - Διείσδυση στις αγορές του κόσμου

20:07

Τεχεράνη: Τα ισραηλινά drones δεν προκάλεσαν ζημιές ή θύματα στο Ισφαχάν

20:05

Απώλειες στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» σε Ισραήλ και Ιράν

gazzetta
gazzetta reader insider insider