Στην ατζέντα της Βουλής σήμερα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, εισφορές και προκαταβολή φόρου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην ατζέντα της Βουλής σήμερα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, εισφορές και προκαταβολή φόρου
Στην ατζέντα της Βουλής σήμερα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, εισφορές και προκαταβολή φόρου

Μια σειρά νέων μέτρων στήριξης της οικονομίας, από το λίφτινγκ του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ως τη μείωση της προκαταβολής φόρου, ανακοινώνει σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέο γύρο οικονομικών μέτρων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα απαντήσει σε ερώτηση της Φώφης Γεννηματά για την οικονομία και τα εργασιακά. Όπως είχε κάνει και πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ανακοίνωσε παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και μια σειρά άλλων οικονομικών παρεμβάσεων μετά από ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί σε ανακοινώσεις για μια σειρά μέτρων που η αγορά περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Αρχής γενομένης από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει ένα «λίφτινγκ» για τη μείωση της γραφειοκρατίας, καθώς μόλις 4.000 επιχειρήσεις έχουν υπαχθεί. Παράλληλα αναμένεται και η παράταση του προγράμματος που λήγει στις 15/10 και όχι μόνο για τις τουριστικές επιχειρήσεις που πλήττονται καίρια αυτή την περίοδο, αλλά και για μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων.

Ασφαλιστικές εισφορές

Ακόμα έχουν κλειδώσει και ανακοινώσει που θα αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές και μάλιστα όχι μόνο γι’ αυτές που επιδοτεί το κράτος, κατά 60% στο πλάισιο του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αλλά συνολικά, για το σύνολο του φάσματος. Για τις εισφορές του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αναμένεται η επιδότηση να είναι μεγαλυτερη από το σημερινό 60%, ενώ η μείωση των εισφορών θα έρθει λογικά το φθινόπωρο.

Προκαταβολή φόρου

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει και τις θα ισχύσει με τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις για τη χρήση του 2019. Κυβερνητικά στελέχη παραπέμπουν στο ότι η ρύθμιση θα είναι γενναία, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρόκειται για κλιμακωτή μείωση, ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς των επιχειρήσεων. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η έκπτωση μπορεί να ξεκινά από την περιοχή του 40-50% και να φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το 100% για ορισμένες επιχειρήσεις που είχαν εξαιρετικά ζημιογόνο χρήση. Υπενθυμίζεται ότι μια πρώτη μείωση 0,9% έγινε στις εισφορές τον Ιούνιο.

Ο κ. Μητσοτάκης, ακόμα, θα στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει, όπου και όποτε κριθεί αυτό απαραίτητο, εφόσον διαφανεί ότι απαιτούνται πρόσθετες παρεμβάσεις για την αγορά. Και αυτό γιατί, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, εφεδρείες έχουν διατηρηθεί, συνεπώς, εφόσον κρίνεται ότι πρέπει παραγωγικά τμήματα της οικονομίας να ενισχυθούν, είτε οριζόντια είτε στοχευμένα, υπάρχει επάρκεια., ώστε αυτό να γίνει.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider