Μια ματιά στην πολυτελή ζωή ενός επαγγελματία gamer (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μια ματιά στην πολυτελή ζωή ενός επαγγελματία gamer (vid)

To 2011, η Ντόροθι Σμάλε άφησε τον 14χρονο γιο της στο σταθμό Port Authority των υπεραστικών λεωφορείων της Νέας Υόρκης. Μέχρι τότε, ο εθισμός του γιου της στα βιντεοπαιχνίδια την ανησυχούσε για το χρόνο που έχανε από το διάβασμα, αλλά τουλάχιστον τον κρατούσε μακριά από μπελάδες. Στο σταθμό ο Μάικλ Σμάλε θα έπαιρνε το λεωφορείο για μια διαδρομή 14 ωρών μέχρι το Κολόμπους του Οχάιο, όπου θα συμμετείχε στο πρώτο του μεγάλο τουρνουά του βιντεοπαιχνιδιού «Call of Duty».

Έξι χρόνια μετά ο Μάικλ (γνωστός πλέον ως SpaceLy) υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη νεοσυσταθείσα οργάνωση Ghost Gaming, που θα έδινε σε εκείνον και τους συμπαίκτες του μηνιαίο μισθό 4.000 δολαρίων, ενώ θα μοιράζονταν 50.000 δολάρια σαν μπόνους υπογραφής. Επιπλέον, τους στέγασε σε ένα μέγαρο με 10 κρεβατοκάμαρες και 16 μπάνια στο Χόλιγουντ, που ανήκει προηγουμένως στον τραγουδιστή Τζάστιν Μπίμπερ.

Η Ghost, τα έσοδα της οποίας προέρχονται κυρίως από έπαθλα διοργανώσεων και χορηγίες, τους προσέλαβε προπονητή, υπεύθυνο ομάδας, γενικό μάνατζερ, σεφ και προσωπικούς γυμναστές. Οι γυμναστές ανέλαβαν να φέρουν στη σωστή φυσική κατάσταση τους αγύμναστους, σκεβρωμένους gamers. Η φιλοσοφία της είναι να μην τους αντιμετωπίζει σαν χαλαρούς κομπιουτεράδες, αλλά σαν πειθαρχημένους, επαγγελματίες αθλητές.

Το γεγονός ότι μία εταιρεία πληρώνει κάποιους τύπους για να ζουν σε ένα μέγαρο και να παίζουν βιντεοπαιχνίδια, δείχνει πόσο πολύ έχει προχωρήσει το επαγγελματικό gaming. Η βιομηχανία esports πέρυσι είχε έσοδα 1,5 δισ. δολαρίων, ποσό που αναμένεται να φτάσει τα 2,3 δισ. μέχρι το 2022. Όλα αυτά τα χρόνια έκαναν την ενασχόληση με τα βιντεοπαιχνίδια επαγγελματική καριέρα για πολλούς νεαρούς σε όλο τον κόσμο. Το παραπάνω μίνι ντοκιμαντέρ είναι το πρώτο από μία σειρά που ξεκινάει το Bloomberg με θέμα τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider