«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, δεν έχω σκελετούς», ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνομιλητές τους, για τις επιθέσεις που εξακολουθεί να δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, συμπληρώνοντας ότι δεν τον πτοούν οι προσωπικές επιθέσεις».
Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, εξακολουθεί να αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα στόχο του Μεγάρου Μαξίμου με τις παρεμβάσεις του να προκαλούν έντονη δυσφορία στην κυβέρνηση, θεωρώντας πως θολώνουν το αφήγημά της περί… καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια, το φθινόπωρο του 2018.
Ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Στουρνάρας δεν φαίνεται διατεθειμένος να υποχωρήσει μπροστά στον πολιορκητικό κριό της κυβέρνησης τονίζοντας σε συνομιλητές του: «είμαι υποχρεωμένος ως κεντρικός τραπεζίτης, να λαμβάνω υπόψη μου τον μακροχρόνιο ορίζοντα και το μακροχρόνιο συμφέρον της χώρας και αυτό εκφράζει η ΤτΕ στις εκθέσεις της».
Ο κεντρικός τραπεζίτης, που, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να αντιμετωπίσει τους κατηγόρους του μέσω της δικαστικής οδού, ακόμη και μετά την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία, τονίζει: «Δεν με πτοούν οι επιθέσεις, οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί, οι άνανδρες και ανήθικες επιθέσεις στη σύζυγό μου».
Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόσφατη ενδιάμεση έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για ένα προληπτικό πρόγραμμα στήριξης μετά την έξοδο από το τρίτο Μνημόνιο ουσιαστικά κατέγραψε τους προβληματισμούς και τις διαπιστώσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιθυμούν η Ελλάδα να βαδίσει με ασφάλεια και χωρίς… αυταπάτες στο μονοπάτι της εξόδου από την κρίση και της επιστροφής στην ομαλότητα.