Χόγιερ (ΕΤΕπ): Η Ελλάδα προτεραιότητά μας στις επενδύσεις

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χόγιερ (ΕΤΕπ): Η Ελλάδα προτεραιότητά μας στις επενδύσεις

Έως το τέλος του 2017 οι χορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς την ελληνική οικονομία θα ανέλθουν στα 2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για την Ελλάδα.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραφείων της τράπεζας, τονίζοντας πως η συνολική έκθεση της ΕΤΕπ στην Ελλάδα ανέρχεται στα 17,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Χόγιερ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εντάσσεται στην πρώτη κατηγορία των χωρών με τις μεγαλύτερες απορροφήσεις του πακέτου Γιούνκερ, τονίζοντας ότι μετά τη Γαλλία και τη Γερμανία, είναι η μοναδική χώρα που έχει ξεπεράσει σε απορροφήσεις το 1 δισ. ευρώ από το πακέτο.

Ο ίδιος είπε πως η ΕΤΕπ επενδύει τόσο σε υποδομές, όσο και σε νέες τεχνολογίες και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για την τελευταία αυτή δραστηριότητα ανάφερε πως το Ελληνικό Δημόσιο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων έχουν συστήσει Ταμείο Συμμετοχών (equi fund), το οποίο θα στηρίξει μικρομεσαίες και καινοτόμες επιχειρήσεις.

«Ήμασταν στην Ελλάδα πριν την κρίση, παραμείναμε κατά τη διάρκεια της κρίσης και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ και μετά από αυτή», είπε χαρακτηριστικά, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία της οικονομίας, σημείωσε ότι βλέπει θετικές ενδείξεις, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η ανάπτυξη θα αποτυπωθεί και στις τσέπες των πολιτών.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση εξέφρασε από την πλευρά του τις ευχαριστίες όλης της ελληνικής κυβέρνησης στον κ. Χόγιερ για την ισχυρή παρουσία της ΕΤΕπ στη χώρα μας, τον συνεχάρη για την ανανέωση της θητείας του για άλλα έξι έτη και τόνισε την ανάγκη για εμβάθυνση και τη διεύρυνση της συνεργασίας, όχι μόνο μεταξύ της Ελλάδας και της τράπεζας.

Αναφερόμενος στη διεύρυνση της παρουσίας της τράπεζας στην Ελλάδα και στα νέα γραφεία σημείωσε ότι θα υπάρχει ένας χώρος όπου οι επιχειρηματίες θα έχουν σωστή πληροφόρηση, ώστε να μην ξοδεύουν τα λεφτά τους σε λάθος επενδύσεις, κάτι που γινόταν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider