Υποχώρησαν 1,6% οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Υποχώρησαν 1,6% οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο
Οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις των τιμών παραγωγού στη βιομηχανία καταγράφηκαν στην Εσθονία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Μειώθηκε κατά 1,6%, τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) τον Μάρτιο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Eurostat, σε σχέση με την αύξηση 0,2% που σημειώθηκε στη ζώνη του ευρώ και την άνοδο 0,4% στην ΕΕ τον Φεβρουάριο.

Σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο του 2025, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία αυξήθηκαν κατά 1,9% στη ζώνη του ευρώ και κατά 2,1% στην ΕΕ, σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2024.

Σε μηνιαία βάση, στην Ευρωζώνη, οι τιμές παραγωγού της βιομηχανίας παρέμειναν σταθερές για τα ενδιάμεσα αγαθά, μειώθηκαν κατά 5,8% για την ενέργεια, αυξήθηκαν 0,1% για τα κεφαλαιουχικά αγαθά, ενισχύθηκαν 0,2% για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά, ενώ σημείωσαν άνοδο 0,5% για τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά. Οι τιμές στο σύνολο της βιομηχανίας χωρίς την ενέργεια αυξήθηκαν κατά 0,1%.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία κατέγραψαν άνοδο 0,1% για τα ενδιάμεσα αγαθά, μειώθηκαν κατά 5,5% για την ενέργεια, παρέμειναν σταθερές για τα κεφαλαιουχικά αγαθά, πρόσθεσαν 0,1% για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά, ενώ ενισχύθηκαν 0,5% για τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά. Οι τιμές στο σύνολο της βιομηχανίας χωρίς την ενέργεια αυξήθηκαν κατά 0,2%.

Οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις των τιμών παραγωγού στη βιομηχανία καταγράφηκαν στην Εσθονία (-8,0%), την Ισπανία (-3,9%) και την Ιταλία (-3,3%). Οι υψηλότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα (+1,3%), το Λουξεμβούργο (+0,9%) και τη Σλοβενία (+0,6%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurostat: Σταθερές οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ το β’ εξάμηνο του 2024 - Άνοδος για το φυσικό αέριο

Γερμανία: Σε εξέλιξη ο β' γύρος της ψηφοφορίας στην Bundestag για την εκλογή καγκελάριου

H Ευρώπη συνεχίζει να σνομπάρει τον Μασκ - Σε χαμηλό διετίας οι πωλήσεις της Tesla στην Βρετανία τον Απρίλιο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider