Εξάμηνα έντοκα: Αντλήθηκαν 600 εκατ. ευρώ - Υποχώρησε στο 2,71% η απόδοση

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εξάμηνα έντοκα: Αντλήθηκαν 600 εκατ. ευρώ - Υποχώρησε στο 2,71% η απόδοση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Υποβλήθηκαν συνολι­κές προ­­­σφο­ρές ύψους 1,060 δισ. ευρώ, που υπερκά­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,12 φορές.

Αισθητά χαμηλότερη, στο 2,71% από το 2,85% της δημοπρασίας του περασμένου Σεπτεμβρίου, διαμορφώθηκε η απόδοση για τα εξάμηνα έντοκα γραμμάτια ύψους 500 εκατ. ευρώ που δημοπράτησε το ελληνικό Δημόσιο, αντλώντας μάλιστα συνολικά 600 εκατ. ευρώ καθώς έγιναν δεκτές και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, υποβλήθηκαν συνολι­κές προ­­­σφο­ρές ύψους 1,060 δισ. ευρώ, που υπερκά­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,12 φορές. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024.

Παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο ΟΔΔΗΧ, δεν θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το δίλημμα που έθεσε ο Μητσοτάκης - Ποιος δεν «βάζει μυαλό» - Τα γενέθλια του Τσίπρα

Γιατί κάθε Απρίλιο σημειώνεται boom προσλήψεων - Ποιοι κλάδοι «είδαν» αυξήσεις μισθών

Καύσιμα: Η Ελλάδα επιμένει στην επιδότηση, η Ευρώπη επιλέγει άλλες λύσεις - Τι εξετάζεται μετά τον Αύγουστο

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider