Πανέτα: Η ΕΚΤ μπορεί να συνεχίσει σταδιακά τη μείωση επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πανέτα: Η ΕΚΤ μπορεί να συνεχίσει σταδιακά τη μείωση επιτοκίων
Ο Πανέτα που τελεί και ως διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, συγκαταλέγεται στα «περιστέρια» της ΕΚΤ όσον αφορά τη νομισματική πολιτική.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να συνεχίσει να μειώνει τα επιτόκια χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την τρέχουσα αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Φάμπιο Πανέτα.

«Η μείωση των επιτοκίων μπορεί να προχωρήσει σταδιακά ακολουθώντας την επιστροφή του πληθωρισμού προς τον στόχο, εφόσον τα μακροοικονομικά δεδομένα παραμείνουν ευθυγραμμισμένα με τις προσδοκίες της ΕΚΤ», δήλωσε ο Πανέτα σε ομιλία του.

Ο Πανέτα που τελεί και ως διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, συγκαταλέγεται στα «περιστέρια» της ΕΚΤ όσον αφορά τη νομισματική πολιτική.

Σχετικά με τις επίμονα υψηλές τιμές στον τομέα των υπηρεσιών, καθησύχασε λέγοντας ότι είναι φυσιολογικό να σημειώνουν βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με τις τιμές των αγαθών. Ακόμη, ανέφερε ότι η άνοδος των μισθών, ενδεχομένως να υποχωρήσει.

«Οι προηγούμενες αυξήσεις των επιτοκίων εξακολουθούν να επηρεάζουν αρνητικά την ζήτηση, την παραγωγή και τον πληθωρισμό και θα συνεχίσουν να το κάνουν για τους επόμενους μήνες», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Οι τράπεζες προετοιμάστηκαν και αναμένουν τη ρύθμιση

Βρώσιμα έντομα: Στο 25% η ανάπτυξη της αγοράς – Ποια χώρα έχει την πρωτιά

Προσωπικός Αριθμός: Λήγει η προθεσμία έκδοσης - Τι ισχύει μετά τις 5/9

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider