Παπαστεργίου: Θα υπάρξουν νέα κονδύλια από το ΕΣΠΑ και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ψηφιοποίηση δικτύων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαστεργίου: Θα υπάρξουν νέα κονδύλια από το ΕΣΠΑ και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ψηφιοποίηση δικτύων
Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη διαχείριση του νερού», είπε.

«Αναμένονται κονδύλια τόσο από το ΕΣΠΑ, όσο και από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ψηφιοποίηση των δικτύων» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στο φόρουμ για το νερό 1st Hellenic Water Forum που διοργάνωσε η Boussias Events.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφερόμενος στα έργα που σχετίζονται με το νερό και στα έργα του Υπουργείου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Απαιτείται ένα καινούριο σύστημα διαχείρισης του νερού. Τα εργαλεία υπάρχουν, έχουν τρέξει πολλά προγράμματα, όπως το πρόγραμμα Smart Cities που τρέχει από το δικό μας υπουργείο συν το Αντώνης Τρίτσης του υπουργείου Εσωτερικών, με τους πόρους να αγγίζουν συνολικά το 0,5 δισ. Ευρώ, ενώ θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα αντίστοιχα έργα του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Όλα αυτά αποτελούν ευκαιρίες τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτούμε».

Συγχρόνως, δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία της τεχνολογίας, καθώς όπως υπογράμμισε, μπορεί να συμβάλλει στο να δοθούν καινοτόμες λύσεις.

Ο υπουργός αναφερόμενος στις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel τόνισε μεταξύ άλλων την ευθύνη των Δήμων για την αξιοποίηση συστημάτων που θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο κ. Παπαστεργίου ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη ανάπτυξης και υιοθέτησης εφαρμογών που θα βοηθούν τους πολίτες να ελέγχουν την κατανάλωση ρεύματος, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. «Με τον τρόπο αυτό παρακολουθείται η κατανάλωση πολύ περισσότερο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να αποφεύγονται οι υπερκαταναλώσεις και να προλαμβάνονται τα κόστη από διαρροές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider