ΗΠΑ: Αμετάβλητες οι νέες αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αμετάβλητες οι νέες αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας
Αμετάβλητος παρέμεινε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα

Αμετάβλητος παρέμεινε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, αγγίζοντας τους 212.000, γεγονός που αντανακλά την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, όπου οι απολύσεις και η ανεργία παραμένουν πολύ χαμηλές.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει πως οι αιτήσεις θα έφταναν τις 215.000 την τελευταία εβδομάδα, όπως αναφέρει το Marketwatch.

Οι αιτήσεις για επιδόματα κυμαίνονται φέτος μεταξύ 194.000 και 225.000, ένα εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο που επιτεύχθηκε για τελευταία φορά με σταθερό ρυθμό τη δεκαετία του 1960, όταν ο πληθυσμός ήταν πολύ μικρότερος.

Η επίσημη έκθεση της κυβέρνησης για την απασχόληση δείχνει μεγάλη αύξηση στις προσλήψεις στις αρχές του 2024, αν και πρόσφατες έρευνες σε επιχειρήσεις δείχνουν ότι δεν προσθέτουν τόσους πολλούς εργαζόμενους.

Η ισχύς της αγοράς εργασίας, η οποία οδηγεί την οικονομία, σε συνδυασμό με τον αυξημένο πληθωρισμό, οδήγησαν τις αγορές και ορισμένους οικονομολόγους να αναμένουν ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να καθυστερήσει τη μείωση των επιτοκίων μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μερικοί μάλιστα αμφιβάλλουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει το κόστος δανεισμού φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Η BoE θα μειώσει τα επιτόκιά της τον Μάιο

Βάσλε: Υπάρχει όριο στο πόσο μπορεί να αποκλίνει η ΕΚΤ από την Fed

FT: Μπρα ντε φερ στη Σύνοδο Κορυφής για την ενιαία αγορά - Οι περισσότερες χώρες διαφωνούν

gazzetta
gazzetta reader insider insider