Γερμανία: Άνω των εκτιμήσεων η βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Άνω των εκτιμήσεων η βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Αύξηση μεγαλύτερη των προσδοκιών εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Φεβρουάριο, λόγω της ανάκαμψης στον κλάδο των κατασκευών και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αύξηση μεγαλύτερη των προσδοκιών εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Φεβρουάριο, λόγω της ανάκαμψης στον κλάδο των κατασκευών και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η παραγωγή σε μεταποίηση, ενέργεια και κατασκευές αυξήθηκε 2,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, από το ανοδικά αναθεωρημένο μέγεθος του 1,3% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας Destatis.

Το μέγεθος του Φεβρουαρίου ξεπέρασε την πρόβλεψη για άνοδο 0,3%, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τη Destatis, η βελτίωση οφείλεται στην αύξηση της παραγωγής κατά 7,9% στον κατασκευαστικό κλάδο, με τις βιομηχανίες αυτοκινήτων και χημικών να καταγράφουν επίσης αύξηση 5,7% και 4,6% αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, οι νέες εργοστασιακές παραγγελίες σημείωσαν αύξηση κατά 0,2% τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα, τον Φεβρουάριο το εμπορικό πλεόνασμα συρρικνώθηκε περισσότερο από τις εκτιμήσεις, καθώς οι εξαγωγές μειώθηκαν και οι εισαγωγές ενισχύθηκαν.

Ειδικότερα, το εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 21,4 δισ. ευρώ, υποχωρώντας από 27,6 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, με τους οικονομολόγους να αναμένουν ότι το πλεόνασμα θα συρρικνωθεί λίγο λιγότερο στα 22,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Οι εξαγωγές, το κλειδί για την οικονομία της Γερμανίας, μειώθηκαν κατά 2% σε μηνιαία βάση στα 132,9 δισ. ευρώ, παρά τις προσδοκίες των οικονομολόγων για αμετάβλητο επίπεδο. Οι εξαγωγές στη μεγαλύτερη αγορά, τις ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 10%, ενώ αυτές προς Ευρωπαϊκή Ένωση και Κίνα μειώθηκαν.

Οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο κατά 3,2% στα 111,5 δισ. ευρώ, λόγω του άλματος των εισαγωγών από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως την Κίνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Rebound για το σιδηρομετάλλευμα - Πάνω από τα 100 δολάρια ο τόνος

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό - Πάνω και από τα 2.350 δολάρια

Διαδοχικά σοκ στην αγορά πετρελαίου - Με φόρα για τα 100 δολάρια ο «μαύρος χρυσός»

gazzetta
gazzetta reader insider insider