Ο Τζεφ Μπέζος στην κορυφή των πλουσιότερων - Ξεπέρασε τον Έλον Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τζεφ Μπέζος στην κορυφή των πλουσιότερων - Ξεπέρασε τον Έλον Μασκ
Ο ιδρυτής της Amazon αντικατέστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla στον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg για πρώτη φορά από τα τέλη του 2021.

Πτώση άνω του 7% σημείωσε η μετοχή της Tesla στη συνεδρίαση της Wall Street τη Δευτέρα, έπειτα από την ανακοίνωση νέων μειώσεων τιμών στις ΗΠΑ και την Κίνα, στοιχίζοντας στον Έλον Μασκ τον τίτλο του πλουσιότερου στον κόσμο.

Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος αντικατέστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla στον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg για πρώτη φορά από τα τέλη του 2021. Είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ έχασε την πρώτη θέση έπειτα από εννέα μήνες, όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της LVMH, Μπέρναρντ Αρνό, τον ξεπέρασε για λίγο.

Σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg, η συνολική καθαρή περιουσία του Μπέζος τη Δευτέρα ήταν 200 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τα 198 δισ. δολάρια του Μασκ και τα 197 δισ. δολάρια του Αρνό. Η περιουσία του Μασκ έχει μειωθεί κατά 31 δισ. δολάρια έως τώρα φέτος, ενώ του Μπέζος έχει αυξηθεί κατά 23,4 δισ. δολάρια.

Ο Μπέζος ανέκτησε την πρώτη θέση παρά το γεγονός ότι πούλησε περίπου 50 εκατ. μετοχές της Amazon, αξίας σχεδόν 8 δισ. δολαρίων, τον περασμένο μήνα. Εξακολουθεί ωστόσο να κατέχει περίπου μερίδιο 9% στον τεχνολογικό κολοσσό.

Έως τώρα φέτος η μετοχή της Amazon έχει ενισχυθεί κατά περίπου 17%, ενώ αντίθετα η Tesla έχει χάσει το 24% της αξίας της.

Φωτογραφία: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider