Αλεξιάδης: Δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι ή αναδρομική φορολόγηση

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αλεξιάδης: Δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι ή αναδρομική φορολόγηση

«Βεβαίως και θα φέρουμε διάταξη για να κτίσουμε το αφορολόγητο πλέον με αποδείξεις, με χρήση πλαστικού χρήματος και τραπεζικών συναλλαγών», δήλωσε στο ραδιοσταθμό "Βήμα FM" ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Διευκρίνισε πως «θα εξαιρέσουμε άτομα από μια ηλικία και πάνω και αυτούς που μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε νησιά. Για την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, θα πάμε σ' αυτά τα πράγματα».

Ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει αναδρομική φορολόγηση, σημειώνοντας πως «μου απέδωσαν κάτι που δεν είπα, και αυτό τεκμηριώνεται από το video και την απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας και όταν βγήκα και το διέψευσα, όπως έπρεπε να κάνω, με κατηγόρησαν ότι πήρα πίσω τα λόγια μου», και προσέθεσε:

«Άλλο το "μικρές αλλαγές", που βεβαίως και θα έχουμε και θα έρθει η διάταξη, και άλλο τα ψέματα που γραφτήκαν χθες ότι έχω πει εγώ για αναδρομικό φόρο... Είναι παράδειγμα δημοσιογραφικής αναξιοπιστίας το χθεσινό. Εγώ δεν είπα ποτέ για αναδρομικό φόρο, ούτε έκανα προς τα πίσω. Το τι είναι να κάνουμε στα φορολογικά, το έχουμε ψηφίσει στον νόμο 4336, τελεία και παύλα. Δεν θα φέρουμε καινούργιους φόρους. Μικρές αλλαγές στη φορολογική δήλωση, πιο πολύ διαδικαστικού και οργανωτικού χαρακτήρα θα έχουμε, αλλά όλα αυτά που ακούγονται είναι ψέμα, και θέλω να δείτε ακριβώς τις αναρτήσεις και θέλω να δείτε και τη δική μου δήλωση.

Δεν υπάρχει πουθενά σκέψη για αλλαγή στη φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα του 2015. Θέλω να προλάβουμε τις δηλώσεις, αν πάμε να κάνουμε αλλαγές τώρα δεν θα προλάβουμε. Το λέω με σαφήνεια: αλλαγές στη δήλωση».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider