Γερμανία: Σταθερό το ποσοστό ανεργίας για 3ο συνεχόμενο μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Σταθερό το ποσοστό ανεργίας για 3ο συνεχόμενο μήνα
Σταθερό παρέμεινε για τον Φεβρουάριο το ποσοστό ανεργίας στην Γερμανία, υποδεικνύοντας ότι παρά την επιβράδυνση της οικονομίας η εργασιακή αγορά της χώρας συνεχίζει να ασθενεί.

Αμετάβλητο στο 5,9% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στην Γερμανία τον Φεβρουάριο, υποδεικνύοντας ότι παρά την επιβράδυνση της οικονομίας η αγορά εργασίας της χώρας συνεχίζει να είναι ανθεκτική.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης (FEA), το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε για 3ο συνεχή μήνα στα επίπεδα του 5,9%, όπως τον Ιανουάριο και τον Δεκέμβριο, τη στιγμή που αναλυτές σε έρευνα της Wall Street Journal ανέμεναν μία μέτρηση στο 5,8%.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός αιτήσεων ανεργίας αυξήθηκε κατά 11.000 τον Φεβρουάριο, σε προσαρμοσμένη εποχικά βάση, υπερβαίνοντας οριακά τις προβλέψεις των ερευνητών που ανέμεναν 10.000 νέες αιτήσεις ανεργίας. Σε ετήσια βάση, οι καταγεγραμμένες κενές θέσεις εργασίας είναι 706.000 μειωμένες κατά 72.000.

Υπενθυμίζεται πως στο τελευταίο τρίμηνο του 2023 η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,3%, ενώ εκτιμάται πως θα συνεχίσει να «αγκομαχά» και τους επόμενους μήνες. Η γερμανική κυβέρνηση επαναπροσδιόρισε το στόχο της οικονομικής ανάπτυξης για το 2024 σε μόλις 0,2% από 1,3% σε προηγούμενη εκτίμησή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβρη του 2021 ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Bitcoin: Συνεχίζεται το ράλι - Προς τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από το 2020

Γερμανία: Σε ήπια άνοδο η καταναλωτική εμπιστοσύνη παρά το ασθενές οικονομικό κλίμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider