Βιλερουά: Κατά πάσα πιθανότητα τα επιτόκια της ΕΚΤ θα μειωθούν εντός του 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιλερουά: Κατά πάσα πιθανότητα τα επιτόκια της ΕΚΤ θα μειωθούν εντός του 2024
Το γεγονός πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «πιθανότατα» θα μειώσει τα επιτόκια της το 2024 υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Το γεγονός πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «πιθανότατα» θα μειώσει τα επιτόκια της το 2024 υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, καθώς ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να επιβραδύνει, προσεγγίζοντας τον στόχο του 2%.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό LCI,ο Γάλλος τραπεζίτης τόνισε πως «σταδιακά βγαίνουμε από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση του πληθωρισμού και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση». «Κατά πάσα πιθανότατα θα μειώσουμε τα επιτόκια φέτος καθώς σημειώνουμε πρόοδο στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού», ανέφερε ο ίδιος.

Αναφορικά με την γαλλική οικονομία και τις προοπτικές της, ο Βιλερουά ντε Γκαλό εμφανίστηκε αισιόδοξος, σημειώνοντας πως «η ανάπτυξη θα ενισχυθεί σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού υποχωρεί κάτω από το μέσο ρυθμό των αυξήσεων στους μισθούς».

Σημειώνεται πως η Τράπεζα της Γαλλίας αναμένει πως η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης θα καταφέρει να αποφύγει την ύφεση, επιτυγχάνοντας ρυθμό ανάπτυξης κατά 0,9% στο σύνολο του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Στο 3,1% επιβράδυνε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι το 60% των αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτροκίνητα έως το 2040

gazzetta
gazzetta reader insider insider