ΗΠΑ: Αυξημένη κατά 0,1% η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αυξημένη κατά 0,1% η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο
Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από την μείωση 0,1%, που είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Αύξηση κατά 0,1% σημείωσε τον Δεκέμβριο η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από την μείωση 0,1%, που είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Η χρήση της παραγωγικής ικανότητας παρέμεινε σταθερή στο 78,6%, σύμφωνα με τις προσδοκίες. Το ποσοστό αυτό σχετίζεται με τα όρια της λειτουργίας των εργοστασίων, των ορυχείων και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας της χώρας.

Παράλληλα, η μεταποίηση αυξήθηκε 0,1% τον Δεκέμβριο, έπειτα από αύξηση 0,2% τον προηγούμενο μήνα.

Η παραγωγή αυτοκινήτων και ανταλλακτικών σημείωσε άνοδο 1,6% μετά από αύξηση 7,4% τον προηγούμενο μήνα, λόγω της επιστροφής των απεργών των αυτοκινητοβιομηχανιών στις θέσεις εργασίας τους. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, η συνολική βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη, ενώ η μεταποιητική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,1%.

Στα επιμέρους στοιχεία, η παραγωγή στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας μειώθηκε κατά 1% τον Δεκέμβριο εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας. Η εξόρυξη ορυκτών, η οποία περιλαμβάνει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, αυξήθηκε κατά 0,9% μετά από πτώση 1% τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αυξημένες οι λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο

Η Apple ξεπέρασε τη Samsung σε πωλήσεις smartphones παγκοσμίως το 2023

CEO Maersk: Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα θα διαρκέσει μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider