Μητσοτάκης: Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα - Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα - Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία
Η επιβολή πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα, είναι ένα από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η επιβολή πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα, είναι ένα από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που θα ανακοινωθούν σε λίγη ώρα, σύμφωνα με δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της κυβερνητικής σύσκεψης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι παρεμβάσεις θα στοχεύουν στις καθαρές τιμές τιμοκαταλόγου, περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας το όφελος στον καταναλωτή». Θα αφορούν προϊόντα ευρείας χρήσης, όπως καθαριστικά σπιτιού, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, αφρόλουτρα, βρεφικές πάνες και οπωροκηπευτικά.

Για το βρεφικό γάλα, ανέφερε συγκεκριμένα ότι «θα μπει ένα πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους, έτσι ώστε οι τιμές να προσαρμοστούν σε λογικά, για την Ευρώπη, επίπεδα».

Εξάλλου ανέφερε πως προϊόντα που έχουν ανατιμηθεί δεν θα μπορούν για διαστημα 3 μηνών να μπαίνουν σε καθεστώς προσφορών, ενώ δήλωσε πως «θα μπει τάξη στο χάος με τα εκπτωτικά κουπόνια προς τα σούπερ μάρκετ».

«Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία»

Σκοπός είναι η προστασία του καταναλωτή και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. «Μας απασχολεί η οικονομική επιβάρυνση των νέων οικογενειών, τόνισε ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως «η Ελλάδα δεν είναι μπανανία, ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός».

Αναφερόμενος στη ΔΙΜΕΑ, υπογράμμισε ότι η ενδυνάμωσή της, όπως και οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά «μας έχουν βοηθήσει πολύ».

Τα μέτρα θα έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις που έγιναν εντονότερες εξαιτίας της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης και έχουν οδηγήσει στο απαράδεκτο φαινόμενο αντίστοιχα προϊόντα πολυεθνικών να πωλούνται πολύ ακριβότερα στην Ελλάδα από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τα μέτρα για την ακρίβεια θα εξειδικεύσει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στις 12:00

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην κορυφή της ατζέντας η ακρίβεια – Ανακοινώνονται τα νέα μέτρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider