Δολάριο: Κοντά στη χειρότερη μηνιαία πτώση ενός έτους - Σταθεροποιούνται οι αποδόσεις των ομολόγων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δολάριο: Κοντά στη χειρότερη μηνιαία πτώση ενός έτους - Σταθεροποιούνται οι αποδόσεις των ομολόγων
Τα στοιχεία των swaps δείχνουν ότι οι επενδυτές τιμολογούν σε περίπου 95 μονάδες βάσης τις μειώσεις επιτοκίων της Fed από τη συνεδρίαση του Ιανουαρίου έως το τέλος του επόμενου έτους.

Συνεχίζεται η «βουτιά» του δολαρίου ενώ παράλληλα τα αμερικανικά ομόλογα σταθεροποιούνται μετά από το ράλι, με φόντο τα στοιχήματα πως η Fed έχει σχεδόν τελειώσει με τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων.

Το δολάριο υποχωρεί για τέταρτη ημέρα και οδεύει προς τον χειρότερο μήνα του από τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς οι επενδυτές γίνονται πιο αισιόδοξοι για την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων της Fed. Το γουόν της Νότιας Κορέας και το μπατ Ταϊλάνδης ηγήθηκαν των κερδών στην Ασία, με το γουόν να σημειώνει τα περισσότερα κέρδη σε σχεδόν δύο εβδομάδες.

Τα ομόλογα κινήθηκαν ελάχιστα μετά από το ράλι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, όταν η απόδοση του αμερικανικού ομολόγου δύο ετών, το οποίο είναι ευαίσθητο στην πορεία των επιτοκίων της Fed, έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο μιας εβδομάδας. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων μειώθηκαν επίσης κατά οκτώ μονάδες βάσης σε περίπου 4,4% τη Δευτέρα.

Οι αναλυτές της Wall Street είναι πιο αισιόδοξοι για τις προοπτικές για το επόμενο έτος, καθώς το επενδυτικό κλίμα βελτιώνεται και οι προσδοκίες για ύφεση υποχωρούν. Τα στοιχήματα ότι οι αξιωματούχοι της Fed έχουν τελειώσει με αυξήσεις επιτοκίων έχουν επίσης τροφοδοτήσει ένα ράλι στον S&P 500 αυτόν τον μήνα.

Η αύξηση των επιτοκίων του Ιουλίου ήταν πιθανώς η τελευταία της Fed, σύμφωνα με τη Liz Ann Sonders, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Charles Schwab.

«Αλλά πάντα λέω, να προσέχεις τι εύχεσαι», προσέθεσε μιλώντας στο Bloomberg. «Αν η αγορά έχει δίκιο στην προσδοκία ότι οι μειώσεις επιτοκίων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ίσως ακόμη και στο τέλος του πρώτου τριμήνου, στο πρώτο εξάμηνο, αυτό θα απαιτούσε σε κάποιο βαθμό ένα ασθενέστερο οικονομικό περιβάλλον και αγορά εργασίας από αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή».

Ο αμερικανικός δείκτης Οικονομίας του Bloomberg «γύρισε» πρόσφατα σε θετικό έδαφος απόδοση για το έτος, καθώς τα σημάδια επιβράδυνσης του πληθωρισμού και η μετρημένη αύξηση των θέσεων εργασίας πυροδότησαν ένα ράλι που οδήγησε τις αποδόσεις σε πτώση από το υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από μια δεκαετία. Τα στοιχεία των swaps δείχνουν ότι οι επενδυτές τιμολογούν σε περίπου 95 μονάδες βάσης τις μειώσεις επιτοκίων της Fed από τη συνεδρίαση του Ιανουαρίου έως το τέλος του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πειραιώς: Πάνω από 1,7 δισ. οι προσφορές για το ομόλογο - Άντληση 500 εκατ. ευρώ με κουπόνι 6,75%

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 80 δολάρια παραμένει το brent περιμένοντας τον OPEC+

Ισχυρό ενδιαφέρον για Ελλάδα στο συνέδριο της Morgan Stanley – Τι συζητήθηκε στα τετ–α–τετ των επενδυτών με τους Έλληνες τραπεζίτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider