Αυξάνονται τα προϊόντα με μείωση τιμής στο ράφι – Έρχονται νέα πρόστιμα για τα περιθώρια κέρδους

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνονται τα προϊόντα με μείωση τιμής στο ράφι – Έρχονται νέα πρόστιμα για τα περιθώρια κέρδους
Αυξάνεται η συμμετοχή εταιρειών στην πρωτοβουλία για τη μείωση τιμών τουλάχιστον 5% για ένα εξάμηνο. Σύντομα τα αποτελέσματα των ελέγχων για τα περιθώρια κέρδους, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Αυξάνεται η συμμετοχή εταιρειών στην «Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμής» του υπουργείου Ανάπτυξης για τη μείωση τιμών τουλάχιστον 5% για ένα εξάμηνο, καθώς στη λίστα των 18 εταιρειών πρόκειται να προστεθούν ακόμη έξι εταιρείες, ενώ τα προϊόντα θα φτάσουν τα 310 από 233 που είναι σήμερα. Μεταξύ αυτών των εταιρειών είναι οι: ΜΕΓΑ, Coca Cola 3E, Μύλοι Θράκης και Coffeeway.

Στο μεταξύ αναμένονται και τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιεί η ΔΙΜΕΑ στα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί το αν έχει ξεπεραστεί το πλαφόν που έχει επιβληθεί. Μεταξύ αυτών που έχουν ελεγχθεί βρίσκονται και επτά πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Σύντομα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, στο περιθώριο του Athens Investment Forum που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα, προσθέτοντας πως το κόστος της ενέργειας και των πρώτων υλών έχει υποχωρήσει και «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι τιμές δεν θα παραμένουν υψηλά», δήλωσε.

Τρεις σημαντικοί άξονες για την ενίσχυση των επενδύσεων

Μιλώντας στο συνέδριο Athens Investment Forum (AIF 2023) o υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε τρεις σημαντικούς άξονες πολιτικής για την ενίσχυση των επενδύσεων.

Ο πρώτος άξονας αφορά την ενέργεια. «Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί η βιομηχανία να αναπτυχθεί με υψηλό κόστος ενέργειας», σημείωσε ο κ. Σκρέκας προσθέτοντας πως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια επανάσταση στην Ελλάδα με την αλλαγή του δόγματος για καθαρή ενέργεια. «Ο μετασχηματισμός του ενεργειακού κλάδου είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της βιομηχανίας», σημείωσε ακόμη.

Ο δεύτερος άξονας αφορά την μετατροπή της Ελλάδας σε logistics hub της ΝΑ Ευρώπης. «Το λιμάνι του Πειραιά, ήταν το 13 λιμάνι στη Μεσόγειο, τώρα είναι το πρώτο στη Μεσόγειο και τέταρτο στην Ευρώπη. Αναπτύσσουμε μια στρτηγική που περιλαμβάνει οδικές μεταφορές και αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Τρίτος άξονας είναι η ψηφιοποίηση. «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει και digital hub», σημειωσε ο κ. Σκρέκας κανόνας ειδική αναφορά στα data centers που δημιουργούν στη χώρα μας τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Microsoft, η Google και η AWS.

«Δεν απαιτούνται μόνο υποδομές χρειάζονται και διαδικασίες», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Σκρέκας προσθέτοντας πως γίνονται κινήσεις για την ανάπτυξης της έρευνας στη χώρα αλλά και της σύνδεσής της με τις επιχειρήσεις. «Θέλουμε έρευνα όχι μόνο για την έρευνα αλλά για την παραγωγή. Έτσι θα φέρουμε περισσότερες επενδύσεις και θα δημιουργήσουμε δουλειές υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας», είπε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε και την ανάγκη αλλαγής παραγωγικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας πως «ο τουρισμός είναι μια πολύ σημαντική πηγή εσόδων. Δεν μπορούμε να στηριχθούμε στην μονοκαλιέργεια του τουρισμού. Πρέπει να στηρίξουμε τη βιομηχανία και την παραγωγική βάση της χώρας μας».

«Έχουμε φαρμακοβιομηχανία που εξάγει, βιομηχανία μετάλλων, έχουμε ναυπηγική βιομηχανία που αναβιώνει», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας, προσθέτοντας πως η Ελλάδα αλλάζει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ψάλτης: Ορόσημα η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και η συμφωνία Alpha Bank - UniCredit

Στα δικαστήρια μεταφέρεται η διαμάχη Οικονόμου – Παληού για την Performance Shipping

Τι σηματοδοτεί η εξαγορά της Cold Sin από τη ΔΕΛΤΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider