Ντάιμον (JP Morgan): Οι Κεντρικές Τράπεζες έκαναν «100% εσφαλμένες» προβλέψεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντάιμον (JP Morgan): Οι Κεντρικές Τράπεζες έκαναν «100% εσφαλμένες» προβλέψεις
Τις Κεντρικές Τράπεζες ψέγει ο CEO της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον, σημειώνοντας ότι πριν από 18 μήνες προχώρησαν σε «100% εσφαλμένες» οικονομικές προβλέψεις και τώρα θα πρέπει να επιδεικνύουν κάποια «μετριοφροσύνη» όσον αφορά στις προοπτικές για το επόμενο έτος. 

Τις Κεντρικές Τράπεζες ψέγει ο CEO της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον, σημειώνοντας ότι πριν από 18 μήνες προχώρησαν σε «100% εσφαλμένες» οικονομικές προβλέψεις και τώρα θα πρέπει να επιδεικνύουν κάποια «μετριοφροσύνη» όσον αφορά στις προοπτικές για το επόμενο έτος.

Μιλώντας στο συνέδριο «Future Investment Initiative» στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, ο Ντάιμον εξέφρασε τις αμφιβολίες του σχετικά με το εάν οι Κεντρικές Τράπεζες και οι κυβερνήσεις παγκοσμίως θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις από την αύξηση του πληθωρισμού και την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

«Οι δημοσιονομικές δαπάνες είναι περισσότερες από ποτέ σε καιρό ειρήνης και υπάρχει αυτή η παντοδύναμη αίσθηση ότι οι Κεντρικές Τράπεζες και οι κυβερνήσεις μπορούν να διαχειριστούν όλα αυτά τα πράγματα» σημείωσε, προσθέτοντας: «Είμαι επιφυλακτικός σχετικά με το τι θα συμβεί την επόμενη χρονιά».

Παράλληλα, ο Ντάιμον παρομοίασε τη σημερινή κατάσταση με εκείνη της παγκόσμιας οικονομίας τη δεκαετία του 1970 - με τις υψηλές δαπάνες και πολλές σπατάλες - και υποτιμώντας τον αντίκτυπο των περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων.

«Δεν νομίζω ότι έχει κάποια διαφορά αν τα επιτόκια ανεβαίνουν κατά 25 μονάδες βάσης ή περισσότερο» σημείωσε.

Φωτογραφία @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: «Πονοκέφαλος» η αδυναμία συμφωνίας για νέους δημοσιονομικούς κανόνες - Ανάγκη για ενιαία στάση στο μεσανατολικό

«Καμπανάκι» Goldman Sachs: Η άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων στις ΗΠΑ «απειλεί» τις ευρωπαϊκές μετοχές

ΕΚΤ: Πιέσεις για συρρίκνωση του χαρτοφυλακίου ομολόγων ύψους 1,7 τρισ. ευρώ - Πηγή αγωνίας το PEPP

gazzetta
gazzetta reader insider insider