«Καμπανάκι» από Moody's στις ΗΠΑ: Credit negative ενδεχόμενο shutdown της κυβέρνησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπανάκι» από Moody's στις ΗΠΑ: Credit negative ενδεχόμενο shutdown της κυβέρνησης
Το γεγονός πως ενδεχόμενη διακοπή των λειτουργιών της αμερικανικής κυβέρνησης (shutdown) θα αποτελέσει πιστωτικά αρνητικό γεγονός (credit negative)  για το αξιόχρεο  των ΗΠΑ επισήμανε ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

Το γεγονός πως ενδεχόμενη διακοπή των λειτουργιών της αμερικανικής κυβέρνησης (shutdown) θα αποτελέσει πιστωτικά αρνητικό γεγονός (credit negative) για το αξιόχρεο των ΗΠΑ επισήμανε ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

Πιο αναλυτικά, η Moody's προειδοποιεί πως μία πιθανή διακοπή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης λόγω του αδιεξόδου για τον προϋπολογισμό του δημοσιονομικού έτους που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου είναι σε θέση να φέρει στο προσκήνιο τις αδυναμίες των θεσμών και των κυβερνητικών λειτουργιών σε σύγκριση με άλλες χώρες που έχουν κορυφαία βαθμολογία, ενώ σε μία τέτοια περίπτωση θα ανασταλεί και η δημοσίευση μακροοικονομικών στοιχείων κρίσιμης σημασίας για τους επενδυτές με απρόβλεπτες συνέπειες για την αμερικανική οικονομία και τις αγορές.

«Η διακοπή των λειτουργιών θα είναι credit negative για τις ΗΠΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο οίκος αξιολόγησης, ο οποίος έχει διατηρήσει την κορυφαία αξιολόγηση AAA για το αξιόχρεο της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει η Moody's, ένα κυβερνητικό shutdown θα διαταράξει σε μεγάλο βαθμό τις υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες κυβερνητικοί υπάλληλοι θα μπουν σε αργία αν το Κογκρέσο δεν καταφέρει να καταλήξει σε μια συμφωνία.

«Ειδικότερα, ένα shutdown θα επιδείξει τους σημαντικούς περιορισμούς που επιφέρει η όξυνση της πολιτικής πόλωσης στη δημοσιονομική πολιτική σε μια περίοδο αποδυνάμωσης της δημοσιονομικής ισχύος», αναφέρει σε δήλωσή της η Moody's.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider