ΗΠΑ: Καλύτερα των προβλέψεων τα στοιχεία για λιανικές πωλήσεις και τιμές παραγωγού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Καλύτερα των προβλέψεων τα στοιχεία για λιανικές πωλήσεις και τιμές παραγωγού
Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, τον προηγούμενο μήνα οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,6%, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 0,2%. Σύμφωνα με το Reuters, οι λιανικές πωλήσεις αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο των καταναλωτικών δαπανών και αποτελούν καλή ένδειξη για την πορεία της οικονομίας, ενώ τις εξελίξεις παρακολουθεί από κοντά και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, εν μέσω του επιθετικού κύκλου νομισματικής σύσφιξης που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022

Την ίδια στιγμή, οι τιμές παραγωγού (PPI) στις ΗΠΑ σκαρφάλωσαν ενισχύθηκαν κατά 0,7% τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση οι τιμές ενισχύθηκαν 1,6%. Σημειώνεται, πως οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters, ανέμεναν μηναία αύξηση των τιμών παραγωγού κατά 0,4% και ετήσια αύξηση 1,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έκανε το «10 στα 10» η ΕΚΤ - Σε υψηλά 24 ετών τα επιτόκια με νέα αύξηση 0,25%

Στο 11,2% μειώθηκε το ποσοστό ανεργίας το β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider