Ευρωζώνη: Κάτω από τις εκτιμήσεις η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Κάτω από τις εκτιμήσεις η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο
Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Πιο συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή στη ζώνη του ευρώ τον Ιούλιο υποχώρησε κατά 1,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όταν τον Ιούνιο είχε ενισχυθεί κατά 0,4%.

Μεταξύ των κρατών-μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις καταγράφηκαν στη Δανία (-9,1%), την Ιρλανδία (-6,6%) και τη Λιθουανία (-4,4%).

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 2,2%, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να καταγράφονται σε Βουλγαρία (-11,5%), την Εσθονία (-9,5%) και τη Λετονία (-8,6%).

Σε επίπεδο ΕΕ, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε επίσης κατά 1,1% τον Ιούλιο, ενώ τον Ιούνιο είχε ενισχυθεί κατά 0,4%. Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή στην ΕΕ σημείωσε κάμψη κατά 2,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Η οικονομία τον Ιούλιο συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και επτά μήνες

ΤτΕ: Αυξήθηκε η συνολική αξία του ενεργητικού των Ταμείων - Στα 2,018 δισ. ευρώ στο β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider