Συμφωνία δισεκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής και Βιετνάμ για τσιπ και AI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία δισεκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής και Βιετνάμ για τσιπ και AI
H Αμερική και το Βιετνάμ έκλεισαν συμφωνίες και συνεργασίες δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσω των κολοσσών Boeing, Microsoft και Nvidia, μετά την αναβάθμιση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. 

Aμερική και Βιετνάμ έκλεισαν συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσω των κολοσσών Boeing, Microsoft και Nvidia, μετά την αναβάθμιση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Πρόκειται για μία ιστορική μετατόπιση στην εξωτερική πολιτική Αμερικής και Βιετνάμ και μία απάντηση στην αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στην παγκόσμια αγορά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαιρέτησε την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς όπως cloud computing, ημιαγωγών και τεχνητή νοημοσύνη, κατά την διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στο Ανόι και στην τελετή που διοργάνωσε το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Ενισχύουμε τη συνεργασία μας σε κριτιικές και αναδυόμενες τεχνολογίες κυρίως γύρω από το χτίσιμο μίας πιο ανθεκτικής αλυσίδας εφοδιασμού ημιαγωγών» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ανώτερα διοικητικά στελέχη από τις εταιρείες Google, Intel, Amkor, Marvell, GlobalFoundries και Boeing, παρευρέθηκαν στην τελετή. Ανάμεσα στις συμφωνίες που ανακοινώθηκαν ήταν μία συμφωνία 7,8 δισ. δολαρίων από την Vietnam Airlinse για την αγορά 50 Boeing 737 MAX, projects τεχνητής νοημοσύνης στα οποία εμπλέκονται οι Nvidia και Microsoft και η κατασκευή κέντρων σχεδιασμού ημιαγωγών από τις εταιρείες Synopsys και Marvell.

Φωτογραφία: Associated Press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: SOS για τους κλιματικούς κινδύνους - Μικρή επιδείνωση στην ανάπτυξη της ΕΕ

Έρευνα Bloomberg: Η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώνεται και κατά το τρέχον τρίμηνο

Instacart: Το online παντοπωλείο σχεδιάζει να αντλήσει 616 εκατ. δολάρια σε IPO

gazzetta
gazzetta reader insider insider