Εκτίμηση για εκτίναξη του ελλείμματος των ΗΠΑ στα περίπου 2 τρισ. δολ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτίμηση για εκτίναξη του ελλείμματος των ΗΠΑ στα περίπου 2 τρισ. δολ.
σημαία των ΗΠΑ
Το έλλειμα των ΗΠΑ αναμένεται να εκτιναχτεί περίπου στα 2 τρισ. δολάρια για το οικονομικό έτος 2023, σχεδόν διπλάσιο από το προηγούμενο, σύμφωνα με κυβερνητική ομάδα επιτήρησης.

Το έλλειμα προϋπολογισμού των ΗΠΑ αναμένεται να διογκωθεί στα περίπου 2 τρισ. δολάρια για το οικονομικό έτος 2023, σχεδόν διπλάσιο από το 2022, σύμφωνα με κυβερνητική ομάδα επιτήρησης.

Η αύξηση αποδίδεται κυρίως στην έντονη συρρίκνωση των φορολογικών εσόδων σε συνδυασμό με την αύξηση στις υποχρεωτικές δαπάνες για κοινωνική ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πληρωμές τόκων, όπως και σε άλλους τομείς. Ακολουθεί μετά τη μεγάλη συρρίκνωση του ελλείμματος το 2022, μετά από δύο χρόνια τεράστιων ελλειμμάτων που τροφοδοτήθηκαν από τις άνευ προηγουμένου δαπάνες της κυβέρνησης για μέτρα κατά της πανδημίας.

Η πρόβλεψη για το έλλειμμα από την Επιτροπή Υπεύθυνου Ομοσπονδιακού Προϋπολογισμού και η εκτίμηση για το οικονομικό έτος του 2022 δεν περιλαμβάνει το σχέδιο του προέδρου Μπάιντεν για τη διαγραφή μέρους των φοιτητικών χρεών, το οποίο το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ υπολογίζει το έλλειμμα για το οικονομικό έτος 2022 στα 1,4 τρισ. δολάρια επειδή δεν υπολογίζει το κόστος της πρότασης του προέδρου. Για την τρέχουσα χρήση, αναμένεται να ανακοινώσει πως το έλλειμμα θα ανέλθει στα περίπου 1,7 τρισ. δολάρια, αντικατοπτρίζοντας την ακύρωση της πρωτοβουλίας Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: «Γκρεμίστηκαν» κατά 11,7% οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Ιούλιο

ΗΠΑ: «Καταποντίστηκαν» οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider