Βραζιλία: Εισαγωγές ρωσικών καυσίμων άνευ προηγουμένου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βραζιλία: Εισαγωγές ρωσικών καυσίμων άνευ προηγουμένου
Έτοιμη να εισαγάγει ποσότητα - ρεκόρ ρωσικών καυσίμων αυτόν τον μήνα είναι η Βραζιλία, καθώς η Μόσχα διερευνά νέες αγορές μετά τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτοιμη να εισαγάγει ποσότητα - ρεκόρ ρωσικών καυσίμων αυτόν τον μήνα είναι η Βραζιλία, καθώς η Μόσχα διερευνά νέες αγορές μετά τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εισαγωγές ρωσικών προϊόντων πετρελαίου αναμένεται να αυξηθούν κατά 25%, από τον Ιούλιο, σε περίπου 235.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ενεργειακών αναλύσεων Kpler Ltd.. Αυτό ξεπερνά κατά πολύ τις ΗΠΑ που ήταν κάποτε ο κορυφαίος προμηθευτής καυσίμων της Βραζιλίας.

Η Βραζιλία άρχισε να αυξάνει σημαντικά τις αγορές τον Φεβρουάριο. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να περιορίσουν τη ροή πετρελαιοδολαρίων στη Ρωσία για να μειώσουν τη χρηματοδότηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα μέτρα έχουν μειώσει τις τιμές των ρωσικών καυσίμων, οι οποίες πρέπει να τιμολογούνται ελκυστικά, προκειμένου να ανταγωνιστούν σε νέες αγορές.

«Η απόκτηση βαρελιών με έκπτωση είναι ένα οικονομικό όφελος» για τη Βραζιλία, όπου η κυβέρνηση βρίσκεται πάντα υπό πίεση να μειώσει το κόστος των καυσίμων μεταφορών, δήλωσε ο Viktor Katona, επικεφαλής αναλυτής αργού στην Kpler.

Από τον Ιούνιο, η Ρωσία άρχισε επίσης να προμηθεύει βενζίνη στη Βραζιλία, αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό.

«Η Βραζιλία είναι η μεγαλύτερη αγορά της Λατινικής Αμερικής, επομένως τα ρωσικά διυλιστήρια επικεντρώνονται στις προμήθειες προς το έθνος» δήλωσε ο Katona.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Captagon: Ανησυχία στην Ευρώπη από το ναρκωτικό των 3 δολαρίων που κερδίζει συνεχώς έδαφος

Ιταλία: Έως 3 δισ. ευρώ τα προσδοκώμενα έσοδα από τον τραπεζικό φόρο

Καύσιμα: Χωρίς εκπλήξεις η επιστροφή των εκδρομέων - Οι παράγοντες που ανέκοψαν το ράλι

gazzetta
gazzetta reader insider insider