Λαγκάρντ: Τα επιτόκια θα μείνουν ψηλά για όσο χρειαστεί - Δε νικήσαμε ακόμα τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Τα επιτόκια θα μείνουν ψηλά για όσο χρειαστεί - Δε νικήσαμε ακόμα τον πληθωρισμό
Πηγή: Associated Press
Το γεγονός πως ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη είναι ακόμα πολύ υψηλός επισήμανε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας πως είναι «ακόμη πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη».

Το γεγονός πως ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη είναι ακόμα πολύ υψηλός επισήμανε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας πως είναι «ακόμη πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη».

«Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ είναι πολύ υψηλός και πρόκειται να παραμείνει έτσι για πάρα πολύ καιρό. Αλλά η φύση της πρόκλησης αλλάζει», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γαλλίδα τραπεζίτρια, μιλώντας σε εκδήλωση στην Πορτογαλία.

«Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο, αλλά δεν μπορούμε να αμφιταλαντευτούμε και δεν μπορούμε να κηρύξουμε ακόμη τη νίκη», πρόσθεσε. «Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει. Αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή στις προοπτικές μας, θα συνεχίσουμε τον Ιούλιο την αύξηση των επιτοκίων», δήλωσε με την ευκαιρία ενός φόρουμ της ΕΚΤ στη Σίντρα της Πορτογαλίας.

Είπε επίσης ότι η ΕΚΤ πρέπει να γνωστοποιήσει ξεκάθαρα ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν «σε αυτά τα επίπεδα για όσο διάστημα χρειαστεί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Gopinath του ΔΝΤ: Η ΕΚΤ και οι άλλες τράπεζες πρέπει να αυξήσουν κι άλλο τα επιτόκια

Η Morgan Stanley εκτιμά πως η Fed τον Ιούλιο θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μ.β.

Καζάκς (ΕΚΤ): Αυξήσεις επιτοκίων και μετά τον Ιούλιο, ακόμα και με επιβράδυνση - «Πολύ αργότερα» οι μειώσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider