Netflix: Οι επενδύσεις των 2,5 δισ. δολαρίων στη Ν. Κορέα «δεν θα υποσκάψουν τα νέα ταλέντα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Netflix: Οι επενδύσεις των 2,5 δισ. δολαρίων στη Ν. Κορέα «δεν θα υποσκάψουν τα νέα ταλέντα»
Η Νότια Κορέα «καταλαμβάνει» 4 θέσεις στο Top 10 του Netflix για μη αγγλόφωνες σειρές.

O CEO του Netflix, Τεντ Σαράντος, πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι ως επικεφαλής της εταιρείας στη Νότια Κορέα, μια αγορά που έχει αποδώσει σημαντικά κέρδη στην streaming πλατφόρμα και έχει παράξει περιεχόμενο που είχε παγκόσμια επιτυχία, όπως η σειρά Squid Game.

Τον Απρίλιο το Netflix ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 2,5 δισ. δολάρια για περισσότερες σειρές και ταινίες από την ασιατική χώρα μέσα στα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν ενστάσεις για το ότι η εταιρεία θα πρέπει να πληρώνει καλύτερα τις παραγωγές που λαμβάνει από τη Νότια Κορέα καθώς και να ενισχύει τα νέα ταλέντα της χώρας, σύμφωνα με το Reuters.

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο Σαράντος είπε πως το Netflix εγγυάται ότι οι δημιουργοί και οι παραγωγοί αμείβονται δίκαια και επίσης καλλιεργεί τα νέα ταλέντα, ενώ πρόσθεσε ότι η επιτυχία του κορεατικού περιεχομένου, όπως το Squid Game, δημιούργησε χιλιάδες θέσεις εργασίας.

«Μεταξύ 2022 και 2025, για παράδειγμα, ένας στους πέντε τίτλους που θα δημιουργηθούν για το Netflix θα προέρχεται από πρωτοεμφανιζόμενο σεναριογράφο ή πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Σεούλ.

Επίσης, είπε πως το Netflix συνεργάζεται με την Ένωση Προώθησης Ραδιοφώνου της Κορέας για να βοηθήσει ταλαντούχους νέους να αποκτήσουν εμπειρία στη βιομηχανία παραγωγής.

Σημειώνεται πως η Νότια Κορέα «καταλαμβάνει» 4 θέσεις στο Top 10 του Netflix για μη αγγλόφωνες σειρές.

Το Netflix είναι με διαφορά η μεγαλύτερη πλατφόρμα streaming στη Νότια Κορέα, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχίες για την κυριαρχία του στην αγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως θα δώσει 500 δισ. γουόν (390,09 εκατ. δολάρια) για να βοηθήσει τις τοπικές πλατφόρμες να ανταγωνιστούν παγκόσμια μεγέθη, όπως το Netflix.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Telecom Italia: Επανεκκινεί τις προσπάθειες για πώληση μειοψηφικού μεριδίου, ύψους 6 δισ. ευρώ

Ελβετία: Η κεντρική τράπεζα θέλει να μην επαναληφθούν κρίσεις όπως αυτή της Credit Suisse

gazzetta
gazzetta reader insider insider