Ουόλερ (Fed): Η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ δεν επηρέασε τη σύσφιξη των πιστωτικών συνθηκών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουόλερ (Fed): Η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ δεν επηρέασε τη σύσφιξη των πιστωτικών συνθηκών
Ο Ουόλερ υποστήριξε πως «δεν είναι ακόμη σαφές ότι οι πρόσφατες στην τραπεζικό τομέα ενέτειναν ουσιαστικά τη σύσφιξη των συνθηκών δανεισμού».

Την άποψη πως η τραπεζική κρίση του Μαρτίου στις ΗΠΑ, με το «κανόνι» της Silicon Valley Bank και της Signature Bank, δεν επηρέασε τις συνθήκες πίστωσης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, εξέφρασε το μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed), Κρίστοφερ Ουόλερ.

Σε προετοιμασμένη ομιλία του για συνέδριο στη Νορβηγία την Παρασκευή, ο Αμερικανός τραπεζίτης είπε πως «καθώς οι όροι δανεισμού που επιβάλλουν οι τράπεζες έχουν αυστηροποιηθεί από τον Μάρτιο, οι αλλαγές μέχρι στιγμής είναι σύμφωνες με ό,τι κάνουν οι τράπεζες από τότε που η Fed άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια πριν από περισσότερο από ένα χρόνο».

Ακόμα, ο Ουόλερ υποστήριξε πως «δεν είναι ακόμη σαφές ότι οι πρόσφατες στην τραπεζικό τομέα ενέτειναν ουσιαστικά τη σύσφιξη των συνθηκών δανεισμού, πέρα από αυτό που ούτως ή άλλως προσπαθούσε να κάνει η Fed μέσω της πολιτικής επιτοκίων της».

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη η τράπεζα ανακοίνωσε το «πάγωμα» στις αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων, μετά από 10 συνεχόμενες αυξήσεις των επιτοκίων της, με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Πόσες ακόμα αυξήσεις επιτοκίων «βλέπουν» οι τράπεζες - Τα «στοιχήματα» για Ιούλιο και Σεπτέμβριο

Bundesbank: Ύφεση στη Γερμανία για το 2023 - Εκτός στόχου ο πληθωρισμός μέχρι το 2025

ΔΝΤ: Ζητά υψηλότερα επιτόκια από την ΕΚΤ και δημοσιονομική πειθαρχία από την ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider