Tesla: Σε συζητήσεις για εργοστάσιο ηλεκτροκίνησης στην Ισπανία, αξίας 4,5 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Σε συζητήσεις για εργοστάσιο ηλεκτροκίνησης στην Ισπανία, αξίας 4,5 δισ. ευρώ
Σημειώνεται πως η Ισπανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Η Tesla του Έλον Μασκ βρίσκεται σε συζητήσεις για μια μεγάλη επένδυση στην Ισπανία, με την κατασκευή ενός εργοστασίου ηλεκτροκίνησης στην περιφέρεια της Βαλένθια, ύψους ακόμα και 4,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε την Πέμπτη η εφημερίδα Cinco Dias, η αμερικανική εταιρεία διαπραγματεύεται με την περιφερειακή κυβέρνηση για την κατασκευή εργοστασίου συναρμολόγησης αυτοκινήτων στη μητροπολιτική περιοχή της Βαλένθια.

Την Τετάρτη η τοπική εφημερίδα Levante-EMV ανέφερε (χωρίς να κατονομάσει την εταιρεία) ότι μια πολυεθνική θα επενδύσει περισσότερα από 4,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό θα μπορούσε να είναι σημαντικά υψηλότερο από αυτό που επενδύσει ο όμιλος της Volkswagen στην πόλη του Σαγκούντο για κατασκευή μπαταριών ηλεκτροκίνησης. Η VW ανέφερε ότι θα δαπανήσει 3 δισ. ευρώ για την κατασκευή ενός εργοστασίου gigafactory 40 GWh, με δυνατότητα επέκτασης σε 60 GWh.

H Cinco Dias σημειώνει πως τον Μάιο ο τοπικός κυβερνήτης της Βαλένθια, Ξίμο Πούινγκ, δήλωσε ότι η ισπανική περιφέρεια βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις «στο υψηλότερο επίπεδο» με δέκα μεγάλες εταιρείες για να εγκατασταθούν εκεί, γεγονός που θα μπορούσε να σημάνει επενδύσεις ύψους 24,4 δισ. ευρώ και τη δημιουργία 43.000 άμεσων θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται πως η Ισπανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αυτοκινήτων στην Ευρώπη και χρησιμοποιεί τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάκαμψη μετά της πανδημίας του κορονοϊού ώστε να προσελκύσει αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύσουν στην κατασκευή τόσο μπαταριών όσο και ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Google άρχισε να κόβει την τηλεργασία

gazzetta
gazzetta reader insider insider