Goldman Sachs: Περιορίζει τις πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ - Στο 25%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Περιορίζει τις πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ - Στο 25%
Ιστορικά, η μέση πιθανότητα για την εκδήλωση ύφεσης ενόψει των επόμενων 12 μηνών φτάνει το 15%.

Η Goldman Sachs προχώρησε σε περιορισμό των πιθανοτήτων για ύφεση στην οικονομία των ΗΠΑ λόγω της ανθεκτικής εικόνας που παρουσιάζει η αμερικανική αγορά εργασίας και εν μέσω των βελτιωμένων προοπτικών για τις επιχειρήσεις στη χώρα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του τραπεζικού οίκου, οι πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 12 μήνες ανέρχονται στο 25% έναντι 35% στην προηγούμενη εκτίμηση της Goldman Sachs.

Ιστορικά, η μέση πιθανότητα για την εκδήλωση ύφεσης ενόψει των επόμενων 12 μηνών φτάνει το 15%, μετέδωσε το Bloomberg.

«Η βελτιωμένη εικόνα στην αγορά εργασίας και τα πρώτα σημάδια βελτίωσης στις έρευνες για τις επιχειρήσεις υποδηλώνουν ότι ο κίνδυνος μιας βραχυπρόθεσμης ύφεσης έχει μειωθεί αισθητά» σημειώνεται στην έκθεση.

Ακόμα, η Goldman επεσήμανε μια ταχεία επιβράδυνση του πληθωρισμού και την αύξηση των μισθών που υποχωρεί προς ένα επίπεδο συμβατό με τον στόχο της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) των ΗΠΑ για πληθωρισμό 2%. Οι προοπτικές υποστηρίζουν την άποψη της Fed ότι είναι εφικτή η λεγόμενη «ομαλή προσγείωση» της οικονομίας, καθώς και την τάση της να αυξήσει τα επιτόκια κατά άλλες 25 μονάδες βάσης τόσο στις συνεδριάσεις νομισματικής πολιτικής του Μαρτίου όσο και του Μαΐου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Spiegel: Υπαρκτός ο κίνδυνος τουρκικής χρεοκοπίας

ΔΝΤ: Χρήσιμη η μετανάστευση για την τιθάσευση του πληθωρισμού στη Βρετανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider