ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 68.400 λίτρων λαθραίου πετρελαίου – Πάνω από 200.000€ τα πρόστιμα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 68.400 λίτρων λαθραίου πετρελαίου – Πάνω από 200.000€ τα πρόστιμα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Σημαντική ποσότητα λαθραίου πετρελαίου κατασχέθηκε από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Σημαντική ποσότητα λαθραίου πετρελαίου κατασχέθηκε από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας πληροφορίες, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε υπό ανέγερση υπόγειες εγκαταστάσεις, σε οικόπεδο, στην περιοχή της Νέας Μάκρης Μαραθώνα.

Κατά τον έλεγχο, εντοπίστηκαν 36 παράνομες δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου, μέσα στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 63.900 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης και 4.500 λίτρα πετρελαίου κίνησης, νοθευμένο με πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τις αναλύσεις της Χημικής Υπηρεσίας, το οποίο δεν συνάδει με πετρέλαιο εγχώριας παραγωγής.

Οι ποσότητες πετρελαίου διετίθεντο στην αγορά ως πετρέλαιο κίνησης, χωρίς παραστατικά, είτε αυτούσιες είτε ανακατεμένες με πετρέλαιο θέρμανσης και διαλύτες.

Το συνολικό ύψος των προστίμων για διαφυγόντες δασμούς και φόρους και για παράνομη αποθήκευση πετρελαίου υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, που διατηρούσε στην ίδια περιοχή και πρατήριο καυσίμων, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Η υπόθεση διερευνάται για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η δημογραφική συρρίκνωση «ροκανίζει» τα τετραγωνικά των ακινήτων - Γιατί οι Έλληνες προτιμούν μικρότερα σπίτια

«Μηχανή κοπής χρήματος» η Coca Cola Zero

Νέο Αεροδρόμιο Κρήτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-GMR): Προσφορά από Indra για τα συστήματα αεροναυτιλίας - «Απογειώνεται» τέλη 2028

Φόρτωση BOLM...
reader insider