Ιταλία: Κρατικά χρήματα για επενδύσεις που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Κρατικά χρήματα για επενδύσεις που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη
Η Ρώμη σχεδιάζει να διαθέσει περίπου 150 εκατ. ευρώ για την έναρξη λειτουργίας του ταμείου.

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία σκοπεύει να ιδρύσει ένα κρατικό ταμείο επενδύσεων για την ενίσχυση startups επιχειρήσεων που θα ειδικεύονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI).

Όπως είπε ο υπογραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιταλίας, Αλέσιο Μπούτι, το επενδυτικό fund θα έχει τη στήριξη της κρατικής τράπεζας Cassa Depositi e Prestiti (CDP) και θα προωθεί «τη μελέτη, την έρευνα και τον προγραμματισμό της AI στην Ιταλία».

Η ταχεία ανάπτυξη της AI και η γρήγορη ανάπτυξη εργαλείων όπως το ChatGPT έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής διεθνώς το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως και η συζήτηση για το ρυθμιστικό πλαίσιο της AI, μετέδωσε το Reuters.

Ο Μπούτι ανέφερε στη δήλωση του πως «η κυβέρνηση εξετάζει τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, έναν τομέα όπου πρέπει να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της τεχνολογικής εξέλιξης. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την ανεξαρτησία της ιταλικής βιομηχανίας και να καλλιεργήσουμε τη δική μας εθνική ικανότητα για την ανάπτυξη τεχνογνωσίας και έρευνας σε έναν τόσο στρατηγικό τομέα» πρόσθεσε ο Ιταλός αξιωματούχος.

Η Ρώμη σχεδιάζει να διαθέσει περίπου 150 εκατ. ευρώ για την έναρξη λειτουργίας του ταμείου, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider