Βραζιλία: Ο Λούλα υπέρ της ένταξης της Βενεζουέλας στους BRICS

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βραζιλία: Ο Λούλα υπέρ της ένταξης της Βενεζουέλας στους BRICS
Είχε συνάντηση με τον ομόλογο του από τη Βενεζουέλα, Νίκολας Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, είχε συνάντηση με τον ομόλογο του από τη Βενεζουέλα, Νίκολας Μαδούρο, τη Δευτέρα.

Ο Λούλα ανέφερε πως είναι υπέρ της ένταξης της Βενεζουέλας στη συμμαχία των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να εγκριθεί απ' όλα τα μέρη των BRICS.

Ακόμα, ο Λούλα είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνόδου των BRICS που θα γίνει αργότερα μέσα στο 2023 θα εξεταστούν αιτήματα «επιπλέον χωρών» για ένταξη στους BRICS, μετέδωσε το Reuters.

Από την πλευρά του, ο Μαδούρο είπε ότι η Βενεζουέλα είναι «ανοιχτή» σε επενδύσεις από τη Βραζιλία.

Ο Μαδούρο είναι ένας από τους 10 προέδρους κρατών της Νότιας Αμερικής που προσκλήθηκαν από τον Λούλα σε μια σύνοδο κορυφής με αντικείμενο τη δημιουργία ενός μπλοκ περιφερειακής συνεργασίας στα πρότυπα της UNASUR. Εκείνη η ένωση, που συγκροτήθηκε το 2008, κατέρρευσε όταν συντηρητικές κυβερνήσεις ανέλαβαν την εξουσία σε ορισμένες χώρες-μέλη.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πρότεινε οι χώρες της Νότιας Αμερικής να ζητήσουν από κοινού την άρση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Καράκας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider