Κρούγκμαν: Αν χρεοκοπήσουν οι ΗΠΑ, στις αγορές θα προκληθεί χάος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρούγκμαν: Αν χρεοκοπήσουν οι ΗΠΑ, στις αγορές θα προκληθεί χάος
Το γεγονός μίας αθέτησης πληρωμών εκ μέρους της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, θα προκαλούσε πανικό και χάος στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, σύμφωνα με τον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν.

Το γεγονός μίας αθέτησης πληρωμών εκ μέρους της αμερικανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, θα προκαλούσε πανικό και χάος στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, σύμφωνα με τον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν, μόλις 15 ημέρες πριν την 1η Ιουνίου, καταληκτική ημερομηνία για την αύξηση στο ταβάνι του χρέους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κρούγκμαν τόνισε πως «το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζονται οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές», κάτι που σημαίνει πως πιθανή χρεοκοπία του αμερικανικού Δημοσίου θα προκαλούσε κλυδωνισμούς σε παγκόσμια κλίμακα. «Υπάρχουν πολύ καλοί λόγοι για να πανικοβαλλόμαστε», προειδοποίησε ο αμερικανικός οικονομολόγος.

Μιλώντας στο Yahoo Finance, ο Κρούγκαν ανέφερε ακόμα πως η ίδια ύπαρξη του ανώτατου ορίου του χρέους δεν έχει νόημα. «Το Κογκρέσο ψηφίζει για την αύξηση του ορίου δανεισμού αφού έχει ήδη εγκρίνει διάφορες νομοθεσίες που απαιτούν την χρηματοδότηση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Είναι σαν να παραγγέλνεις ένα γεύμα στο εστιατόριο και μετά να αρνείσαι να το πληρώσεις», ανέφερε ο νομπελίστας οικονομολόγος

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Έντονες διακυμάνσεις στις αγορές από τη διαμάχη για το χρέος των ΗΠΑ

ΗΠΑ: Μήνυμα Γέλεν στο Κογκρέσο για αύξηση του ορίου δανεισμού για το χρέος

Newmont: «Εξορυκτικό» deal ύψους 17,8 δισ. δολαρίων - Η τρίτη ακριβότερη εξαγορά του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider