Νάγκελ: Δεν έχουμε τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων - Ίσως πλησιάζουμε στο τελικό στάδιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νάγκελ: Δεν έχουμε τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων - Ίσως πλησιάζουμε στο τελικό στάδιο
Το μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πλησιάζει, πιθανόν, στο τελικό στάδιο του κύκλου σύσφιξης απέστειλε ο Χοακίμ Νάγκελ, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και επικεφαλής της Bundesbank, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι «δεν έχουμε τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων». 

Το μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πλησιάζει, πιθανόν, στο τελικό στάδιο του κύκλου σύσφιξης απέστειλε ο Χοακίμ Νάγκελ, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και επικεφαλής της Bundesbank, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι «δεν έχουμε τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων».

Συγκεκριμένα, ο ίδιος μιλώντας στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, εξέφρασε την ικανοποίησή του με τη νομισματική πολιτική που ακολουθεί η ΕΚΤ, σημειώνοντας ότι έχουν αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματά της.

Αναφερόμενος στην τελευταία απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, έσπευσε να επισημάνει ότι η δουλειά της Κεντρικής Τράπεζας δεν έχει φθάσει στο τέλος της.

«Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με τις αυξήσεις των επιτοκίων» σημείωσε. «Υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει. Πρέπει να επιμείνουμε» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το «όριο» του χρέους στις ΗΠΑ, το ενδεχόμενο συμφωνίας και η ύφεση

Στα δύο «διασπά» η κρίση τις γερμανικές εταιρείες 

Ρωσία: Κοντά στον στόχο για τις περικοπές παραγωγής αργού τον Απρίλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider