Το κορυφαίο Διεθνές Συνέδριο World Tunnel Congress 2023 έρχεται στην Αθήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το κορυφαίο Διεθνές Συνέδριο World Tunnel Congress 2023 έρχεται στην Αθήνα
Οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τους 2000 συνέδρους από όλο τον κόσμο.

Η Ελληνική Επιτροπή Σηράγγων και Υπογείων Έργων (ΕΕΣΥΕ) διοργανώνει στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, 12 έως 18 Μαΐου 2023, το Διεθνές Συνέδριο Σηράγγων «World Tunnel Congress 2023» (WTC 2023). Το συνέδριο θα διεξαχθεί σε υβριδική μορφή παρέχοντας στους συνέδρους / εκθέτες / χορηγούς δυνατότητα συμμετοχής, είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο του τεχνικού κλάδου που θα έχει ποτέ διεξαχθεί στη χώρα μας. Οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τους 2000 συνέδρους από όλο τον κόσμο, ενώ θα περιλαμβάνει και μεγάλη Τεχνική Έκθεση όπου παραδοσιακά συμμετέχουν οι μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα μελέτης, κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης σηράγγων και υπογείων έργων (κατασκευαστικές, μελετητικές, μηχανημάτων, εξοπλισμού, υλικών, λογισμικού κτλ).

Στο συνέδριο υπό τον τίτλο «Expanding Underground» θα παρουσιαστούν οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν στη μελέτη – κατασκευή – λειτουργία υπογείων έργων και θα αναδειχθούν τα πολλαπλά πλεονεκτήματα και το ευρύ πεδίο εφαρμογών των έργων αυτών προς το στόχο της βιώσιμης και περιβαλλοντικά φιλικής ανάπτυξης. Τα τελευταία αποτελούν στις μέρες μας βασική προτεραιότητα λόγω της συνεχώς αυξανόμενης τάσης έντονης αστικοποίησης πληθυσμών, της κλιματικής αλλαγής και των πολύ συχνότερων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα καλύπτει το σύνολο του φάσματος της σχετιζόμενης με τα υπόγεια έργα θεματολογίας, μέσα από άρθρα και παρουσιάσεις από εκπροσώπους της Διεθνούς & της Ελληνικής Επιτροπής Σηράγγων, από έγκριτους επιστήμονες και από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου κατασκευής. Οι γεωλογικές έρευνες, οι βιώσιμες λύσεις, η μηχανοποιημένη και η συμβατική διάνοιξη σηράγγων, παραδείγματα του παρελθόντος, η χρήση BIM, η διαχείριση Big Data, η ασφάλεια, η ρομποτική και οι συμβάσεις είναι μερικά μόνο από τα επιμέρους αντικείμενα που θα συζητηθούν.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με τα εκπαιδευτικά μαθήματα του ITACET Foundation (Committee on Education and Training) στις 12 και 13 Μαΐου, ενώ οι κύριες δραστηριότητες του συνεδρίου, δηλαδή το επιστημονικό πρόγραμμα και η τεχνική έκθεση, θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 15 και 17 Μαΐου. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του συνεδρίου, θα πραγματοποιούνται όλες οι τακτικές ετήσιες δραστηριότητες της ITA, όπως η ετήσια Γενική Συνέλευση στις 14 και 17 Μαΐου, καθώς και οι συναντήσεις των Ομάδων Εργασίας (Working Groups) και των λοιπών επιτροπών της ITA. Ακόμη, στις 18 Μαΐου προγραμματίζονται και σχετικές Τεχνικές Επισκέψεις στα μεγάλα έργα τα οποία βρίσκονται υπό εξέλιξη αυτήν τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αττικής.

Το Πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ (το τελικό λεπτομερές και πλήρες πρόγραμμα θα αναρτηθεί σύντομα).

Βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για το συνέδριο στο Website.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider