Τραπεζική κρίση: Κανένας κίνδυνος για τις γαλλικές τράπεζες, τονίζει το Παρίσι

Newsroom
Μοιράσου το
Τραπεζική κρίση: Κανένας κίνδυνος για τις γαλλικές τράπεζες, τονίζει το Παρίσι
«Δεν υπάρχει κίνδυνος καθώς δεν υφίσταται μηχανισμός μετάδοσης των εξελίξεων που βλέπουμε προς τις γαλλικές τράπεζες», δήλωσε ο επικεφαλής της FBF.

Η τραπεζική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank στις ΗΠΑ και τη μεγάλη αναταραχή για το μέλλον της Credit Suisse στην Ευρώπη, δεν εγείρει κινδύνους για τις γαλλικές τράπεζες, δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδίας τραπεζών της χώρας (FBF), Φίλιπ Μπρασάκ.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο, ο Μπρασάκ υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει κίνδυνος για το τραπεζικό σύστημα στη Γαλλία».

«Δεν υπάρχει κίνδυνος καθώς δεν υφίσταται μηχανισμός μετάδοσης των εξελίξεων που βλέπουμε προς τις γαλλικές τράπεζες. Οι γαλλικές τράπεζες είναι πολύ ισχυρές λόγω του κανονιστικού πλαισίου μέσα στο οποίο λειτουργούν» πρόσθεσε ο Μπρασάκ μιλώντας στο France Inter.

Οι αναφορές του επικεφαλής της FBF έρχονται μετά από παρόμοια καθησυχαστικά μηνύματα που προσπάθησε να στείλει ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό. Ο τελευταίος είπε την Παρασκευή πως «οι γαλλικές και ευρωπαϊκές τράπεζες είναι πολύ σταθερές», για να συμπληρώσει ότι αυτές δεν είναι στην ίδια κατάσταση με τις αμερικανικές τράπεζες».

Ακόμα, τόνισε πως «εάν χρειαστεί, έχουμε τα εργαλεία για να διασφαλίσουμε τη ρευστότητα των τραπεζών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Η κατάρρευση της SVB δείχνει τις επιπτώσεις των αυξημένων επιτοκίων

«Καμπανάκι» από Morgan Stanley: Κρίση ή ύφεση δείχνει η ιστορία στα επιτόκια - Πουλήστε τράπεζες στα «ράλι»