Goldman Sachs: Αναμένει μικρότερη αύξηση επιτοκίων της ΕΚΤ τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Goldman Sachs: Αναμένει μικρότερη αύξηση επιτοκίων της ΕΚΤ τον Μάιο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η Goldman αναμένει πως η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια της κατά 0,25% στην επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας,

Η Goldman Sachs εκτιμά πως η επόμενη αύξηση των βασικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα είναι μικρότερη από αυτή που ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται πως χθες η ΕΚΤ προχώρησε σε αύξηση των βασικών της επιτοκίων κατά 0,50%, στην 6η αύξηση των επιτοκίων της από το καλοκαίρι του 2022 με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Η επικεφαλής της ευρωτράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, «έδειξε» στο ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα συνεχιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς να κάνει λόγο για συγκεκριμένο αριθμό για τις επόμενες αυξήσεις της ΕΚΤ.

Από την πλευρά της, η Goldman αναμένει πως η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια της κατά 0,25% στην επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας, τον Μάιο.

Σημειώνεται πως στην προηγούμενη πρόβλεψη της, η Goldman «έβλεπε» αύξηση 0,50% για τον Μάιο.

Ακόμα, οι αναλυτές που αμερικανικού επενδυτικού οίκου εκτιμούν πως το τελικό εύρος των επιτοκίων της ΕΚΤ θα διαμορφωθεί στο 3,5% έναντι 3,75% στην προηγούμενη εκτίμηση.

Επιπλέον, η Goldman προβλέπει πως ο δομικός πληθωρισμός, εκτός τις τιμές τροφίμων και ενέργειας, στην Ευρωζώνη θα φτάσει το 5,8% για τον Μάρτιο, έναντι 5,6% τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τα επαγγέλματα της επόμενης 10ετίας στην Ελλάδα: Οι 5 κλάδοι με μισθούς άνω των 2.000 ευρώ

Γιατί ο Τραμπ έβαλε στο μάτι τη φέτα μας και την ιταλική παρμεζάνα;

Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Το πρώτο AI Μουντιάλ και η νέα εποχή του ποδοσφαίρου

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider