ΗΠΑ: Διαβεβαιώσεις της Γέλεν για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Διαβεβαιώσεις της Γέλεν για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος
«Οι Αμερικανοί μπορούν να νιώθουν ασφάλεια για το ότι οι καταθέσεις τους θα είναι εκεί όταν τις χρειαστούν» σύμφωνα με την ΥΠΟΙΚ της χώρας.

Καθησυχαστικό μήνυμα για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ και για την ασφάλεια των καταθέσεων των πολιτών στέλνει η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζάνετ Γέλεν, μιλώντας την Πέμπτη στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Σε προσχέδιο της ομιλίας της Γέλεν που βρίσκεται στα χέρια του Reuters, η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση πήρε «ισχυρές και αποφασιστικές δράσεις» ώστε να ενισχύσει την εμπιστοσύνη του κοινού στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ μετά από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank την περασμένη εβδομάδα.

«Μπορώ να διαβεβαιώσω τα μέλη της Επιτροπής ότι το τραπεζικό σύστημα παραμένει σταθερό και πως οι Αμερικανοί μπορούν να νιώθουν ασφάλεια για το ότι οι καταθέσεις τους θα είναι εκεί όταν τις χρειαστούν. Οι δράσεις της τελευταίας εβδομάδας αποδεικνύουν τη δέσμευση μας στο να διασφαλίσουμε πως οι καταθέσεις των πολιτικών παραμένουν ασφαλείς» υπογραμμίζει η Γέλεν.

Η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ δεν έχει στην ομιλία της καμία αναφορά για την Credit Suisse, στον απόηχο των εξελίξεων γύρω από την ελβετική τράπεζα που έχουν αυξήσει τις ανησυχίες για την πορεία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντόναχιου (Eurogroup) για τραπεζική κρίση: Μπορούμε να διαχειριστούμε τους κινδύνους

Ισπανία: Κάτω από το 1 δισ. ευρώ η έκθεση των τραπεζών στην Credit Suisse

Σταϊκούρας: Οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να απορροφήσουν κλυδωνισμούς από τις διεθνείς αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider