Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας: Αμετάβλητα τα επιτόκια, ανακάμπτει η οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας: Αμετάβλητα τα επιτόκια, ανακάμπτει η οικονομία
Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη εμφανίζει ολοένα και περισσότερα σημάδια ανάκαμψης μετά την άρση των περιορισμών για την covid.

Αμετάβλητα διατήρησε τα βασικά της επιτόκια η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη εμφανίζει ολοένα και περισσότερα σημάδια ανάκαμψης μετά την άρση των περιορισμών για την covid.

Αναλυτικότερα, το επιτόκιο δανείων ενός έτους παρέμεινε στο 3,65%, ενώ για τα δάνεια 5 ετών (LPR) το επιτόκιο παρέμεινε στο 4,3%, σύμφωνα με την People’s Bank of China (PBOC).

Η απόφαση ήταν ευρέως αναμενόμενη από την αγορά καθώς η PBOC είχε διατηρήσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα σταθερό ένα επιτόκιο-κλειδί, αυτό του μηχανισμού μεσοπρόθεσμου δανεισμού που χρησιμοποιείται για την αποτίμηση των πιο μακροπρόθεσμων επιτοκίων.

Η κίνηση ήρθε επίσης καθώς η κινεζική οικονομία δείχνει περισσότερα σημάδια ανάκαμψης μετά το εκ νέου άνοιγμά της, με την κατανάλωση στους τομείς των ταξιδιών, της εστίασης και άλλων υπηρεσιών να καταγράφει ραγδαία ανάκαμψη τις τελευταίες εβδομάδες.

Παρόλ' αυτά, πολλοί οικονομολόγοι αναμένουν ότι η PBOC θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού φέτος για να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση, η οποία βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των Κινέζων ηγετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εντός της εβδομάδας οι νέες συνομιλίες Πούτιν - Ερντογάν για τα ουκρανικά σιτηρά

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία διώκει 680 Ουκρανούς για «εγκλήματα πολέμου»

gazzetta
gazzetta reader insider insider