Goldman Sachs: Μειώνει στο 25% την πιθανότητα για ύφεση στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Μειώνει στο 25% την πιθανότητα για ύφεση στις ΗΠΑ
Η ομάδα των αναλυτών υποβάθμισε την πρόβλεψή της για ενδεχόμενη ύφεση στη χώρα κατά τους επόμενους 12 μήνες στο 25%, από 35%

H Goldman Sachs εκτιμά ότι ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ υποχωρεί εν μέσω μιας επίμονα ισχυρής αγοράς εργασίας και ενδείξεων βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος.

Η ομάδα της Goldman με επικεφαλής τον Γιαν Χάτζιους υποβάθμισε την εκτίμησή της για την πιθανότητα ύφεσης τους επόμενους 12 μήνες στο 25% από 35%. Αντίθετα, η έρευνα του Bloomberg με οικονομολόγους τον περασμένο μήνα έδειξε μια πιθανότητα 65% για ύφεση μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

«Η συνεχιζόμενη ισχύς στην αγορά εργασίας και τα πρώιμα σημάδια βελτίωσης στις επιχειρηματικές έρευνες υποδηλώνουν ότι ο κίνδυνος βραχυπρόθεσμης ύφεσης έχει μειωθεί σημαντικά», τόνισαν οι οικονομολόγοι και στάθηκαν επίσης στην ταχεία επιβράδυνση του πληθωρισμού και του ρυθμού αύξησης των μισθών προς ένα επίπεδο που είναι συμβατό με τον στόχο της Fed για πληθωρισμό στο 2%.

Σύμφωνα με τον Γιαν Χάτζιους, τo οutlook υποστηρίζει την εκτίμηση της Fed ότι η λεγόμενη «ομαλή προσγείωση» είναι εφικτή για την οικονομία των ΗΠΑ, καθώς και την τάση για νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τόσο τον Μάρτιο, όσο και τον Μάιο.

Όπως σημειώνει η Goldman Sachs, ευνοϊκός παράγοντας για τις ΗΠΑ θα είναι και η καλύτερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη σε άλλες μεγάλες οικονομίες, ενώ προβλέπει ότι η ευρωζώνη θα αποφύγει την ύφεση και η Κίνα θα ανακάμψει γρήγορα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή, η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε πάνω από μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπανάκι» Goldman Sachs για ραγδαία άνοδο στο πετρέλαιο από την έλλειψη προσφοράς

«Αντιγράφει» τον Μασκ η Instagram: «Θέλει» επιβεβαιωμένους λογαριασμούς επί πληρωμή

Το «κυνήγι» του επόμενου GhatGPT τροφοδοτεί με ράλι τις μετοχές AI στη Wall Street

gazzetta
gazzetta reader insider insider