Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν δασμούς 200% στο ρωσικό αλουμίνιο -ακόμη και από αυτή την εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν δασμούς 200% στο ρωσικό αλουμίνιο -ακόμη και από αυτή την εβδομάδα
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιβάλουν δασμούς 200% στο ρωσικής κατασκευής αλουμίνιο, ακόμη και από αυτή την εβδομάδα, με σκοπό να διατηρήσουν την πίεση στη Μόσχα καθώς πλησιάζει η επέτειος ενός έτους από την εισβολή στην Ουκρανία, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλουμενο πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιβάλουν δασμούς 200% στο ρωσικής κατασκευής αλουμίνιο, ακόμη και από αυτή την εβδομάδα, με σκοπό να διατηρήσουν τις πιέσεις στη Μόσχα καθώς πλησιάζει η επέτειος ενός έτους από την εισβολή στην Ουκρανία, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλουμενο πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.

Η κίνηση σχεδιαζόταν εδώ και μήνες, είπαν οι πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν κάνοντας λόγο για εσωτερικές διαβουλεύσεις. Πρόσθεσαν επίσης ότι οι ΗΠΑ στοχεύουν στο ρωσικό μέταλλο επειδή η Μόσχα κάνει dumping στην αγορά των ΗΠΑ και βλάπτει τις αμερικανικές εταιρείες.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν έχει δώσει ακόμη το επίσημο «πράσινο φως» για την ενέργεια, ενώ υπήρξαν ανησυχίες εντός κυβέρνησης για παράπλευρες ζημιές στις αμερικανικές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των κλάδων αεροδιαστημικής και αυτοκινήτων.

Τέτοιοι απότομοι δασμοί θα τερμάτιζαν ουσιαστικά τις αμερικανικές εισαγωγές μετάλλου από τη Ρωσία, τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό μετάλλου στον κόσμο. Ενώ οι εισαγωγές από τη Ρωσία αντιπροσώπευαν παραδοσιακά το 10% των συνολικών εισαγωγών αλουμινίου στις ΗΠΑ, το ποσοστό έχει μειωθεί σε μόλις περισσότερο από 3%, σύμφωνα με αμερικανικά στοιχεία για το εμπόριο.

Η τελευταία κλιμάκωση της πίεσης στη Μόσχα έρχεται αφότου η Ουάσιγκτον έχει επιβάλει πρωτοφανείς κυρώσεις για να τιμωρήσει και να απομονώσει την κυβέρνηση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Υπό ρωσικό έλεγχο η Μικολάιφκα στο ανατολικό Ντονέτσκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider