Υπ. Υποδομών: Αποζημίωση Στεγαστικής Συνδρομής για αποκαταστάσεις κτιρίων από καταστροφικά φαινόμενα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπ. Υποδομών: Αποζημίωση Στεγαστικής Συνδρομής για αποκαταστάσεις κτιρίων από καταστροφικά φαινόμενα
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και ο Υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, παρουσίασαν το νομοσχέδιο που μεταρρυθμίζει το πλαίσιο χορήγησης αποζημίωσης Στεγαστικής Συνδρομής για  αποκαταστάσεις κτιρίων από καταστροφικά φαινόμενα.

Συνεδρίασε στις 2 Φεβρουαρίου, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο. Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και ο Υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, παρουσίασαν το νομοσχέδιο που μεταρρυθμίζει το πλαίσιο χορήγησης αποζημίωσης Στεγαστικής Συνδρομής για αποκαταστάσεις κτιρίων από καταστροφικά φαινόμενα.

Με το νομοσχέδιο επιχειρείται για πρώτη φορά η συνολική αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν στη χορήγηση αποζημιώσεων και στη διαδικασία αποκατάστασης ακινήτων λόγω καταστροφικών γεγονότων, καθώς και συναφή θέματα που έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι χρήζουν νομοθετικής παρέμβασης, π.χ. στεγαστική συνδρομή για κατολισθαίνουσες περιοχές, διαδικασία κατεδάφισης επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων.

Οι κυριότεροι στόχοι του νομοσχεδίου είναι:

  • Η επικαιροποίηση και κωδικοποίηση-ενοποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας για όλα τα καταστροφικά φαινόμενα, ώστε να είναι σαφές και απλουστευμένο το νομοθετικό πλαίσιο.
  • Ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων, όπως μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (e-pandora), της ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών κ.λπ..
  • Η επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών προσδιορίζοντας συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για κάθε στάδιο.
  • Ο διαχωρισμός της διαδικασίας αποζημίωσης για ιδιωτικά και δημόσια ακίνητα.
  • Οι ειδικές προβλέψεις στεγαστικής συνδρομής για κατολισθαίνουσες περιοχές, για κατεδαφιστέα ή ακατάλληλα για οίκηση ακίνητα.
  • Η επίσπευση διαδικασιών κατεδάφισης επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων.
  • Η πρόβλεψη εφαρμογής εξαιρετικών διατάξεων για επείγουσες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Real Estate - «SkyLine»: Στην τελική ευθεία για «υπογραφές» Alpha Bank, Dimand, Premia για το project των 500 εκατ. ευρώ

Λιμάνια: Το σχέδιο αξιοποίησης για Αλεξανδρούπολη - «Κληρώνει» για Βόλο, αναμονή για Ηράκλειο

Σ. Κόκκαλης – Intracom: Μέσω Κλουκίνας-Λάππας το «πρώτο βήμα» για το mega real estate πλάνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider