Πορτογαλία: Στο 6,7% η ανάπτυξη της οικονομίας για το 2022 - Υψηλό 35 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πορτογαλία: Στο 6,7% η ανάπτυξη της οικονομίας για το 2022 - Υψηλό 35 ετών
Η κυβέρνηση του Αντόνιο Κόστα αναμένει πως η ανάπτυξη του 2023 θα κυμανθεί στο 1,3%.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 35 ετών έφτασε η ανάπτυξη της πορτογαλικής οικονομίας για το σύνολο του 2022, σύμφωνα με τα προκαρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας την Τρίτη.

Το πορτογαλικό ΑΕΠ «έτρεξε» με ρυθμό 6,7% για το σύνολο του περασμένου έτους, έναντι ανάπτυξης 5,5%.

Η κυβέρνηση του Αντόνιο Κόστα αναμένει πως η ανάπτυξη του 2023 θα κυμανθεί στο 1,3% εν μέσω του υψηλού πληθωρισμού και του περιοριστικού οικονομικού περιβάλλοντος που διαμορφώνουν τα αυξημένα επιτόκια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Για το δ' τρίμηνο του 2022, η πορτογαλική οικονομία παρουσίασε συρρίκνωση 0,2% έναντι αύξησης 0,4% στο γ΄τρίμηνο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας και του e-ΕΦΚΑ - Δείτε τις λίστες

Προς εξαγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Euronext - ΕΧΑΕ: Αξιολογούμε την πρόταση

Κοινοτικά λεφτά υπάρχουν - Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό - ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ στο Κίνημα Δημοκρατίας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider