Ευρωζώνη: Κοντά σε χαμηλό 3 ετών τα στεγαστικά δάνεια, εν μέσω των υψηλών επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Κοντά σε χαμηλό 3 ετών τα στεγαστικά δάνεια, εν μέσω των υψηλών επιτοκίων
Οι καταναλωτές της Ευρωζώνης αντιμετωπίζουν επιτόκια που είναι σχεδόν τριπλάσια από αυτά που ήταν πριν από 12 μήνες, καθιστώντας αδύνατη την αγορά κατοικίας για πολλούς από αυτούς. 

Ισχυρότερα συρρίκνωση κατέγραψαν για τον Δεκέμβριο του 2022 τα στεγαστικά δάνεια στην Ευρωζώνη, εν μέσω του ενισχυμένου κόστους δανεισμού για τους καταναλωτές που έχουν προκαλέσει οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ, για τον Δεκέμβριο τα δάνεια που εγκρίθηκαν για αγορές σπιτιών ήταν κάτω των 5 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 70% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021. Είναι η πρώτη φορά από τις αρχές της πανδημίας του κορονοϊού, σχεδόν πριν από τρία χρόνια, που τα στεγαστικά δάνεια της Ευρώπης «έχασαν» το όριο των 5 δισ. ευρώ, μετέδωσε το Bloomberg.

Εν μέσω του υψηλού πληθωρισμού και της ανόδου στο κόστος τροφίμων και ενέργειας, οι καταναλωτές της Ευρωζώνης αντιμετωπίζουν επιτόκια που είναι σχεδόν τριπλάσια από αυτά που ήταν πριν από 12 μήνες, καθιστώντας αδύνατη την αγορά κατοικίας για πολλούς από αυτούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΤΕ Bank: Δικαστική δικαίωση αγροτών δανειοληπτών - «Σβήνονται» χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider