Σκυλακάκης για πρόταση δυσπιστίας: Θα πάρετε την απάντηση από τον λαό στις εκλογές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκυλακάκης για πρόταση δυσπιστίας: Θα πάρετε την απάντηση από τον λαό στις εκλογές
«Η παρούσα πρόταση μομφής έχει μια ιδιαιτερότητα: Την καταθέτει μία αξιωματική αντιπολίτευση η οποία είναι εντελώς ακατάλληλη για να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας».

«Η παρούσα πρόταση μομφής έχει μια ιδιαιτερότητα: Την καταθέτει μία αξιωματική αντιπολίτευση η οποία είναι εντελώς ακατάλληλη για να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας». Αυτό ανέφερε στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης σημειώνοντας ότι «μια τόσο κακή αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι καλή εξέλιξη ούτε για την κυβέρνηση ούτε για τη χώρα. Το πρόβλημα αυτό δεν θα το λύσουμε εμείς αλλά ο ελληνικός λαός».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό για τη Δημοσιονομική Πολιτική, ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς σε όλα τα επίπεδα. «Και όταν οδηγηθήκατε πίσω στην αντιπολίτευση, δεν καταλάβατε ούτε γιατί συνέβη αυτό ούτε την έκταση της αποτυχίας σας ούτε τις συνέπειες της αποτυχίας. [..] Δεν αλλάξατε έκτοτε σε τίποτε, και θα έλεγα ότι σε σχέση με το 2019, έχετε γίνει μάλλον χειρότεροι σήμερα από τότε».

Ο κ. Σκυλακάκης που επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν αγόρασε «ούτε βίδα» για την άμυνα, είπε ότι στην παιδεία δαπάνησε τα απολύτως ελάχιστα. «Και πουλάτε τώρα στους νέους την θεωρία ότι μπορούν να έχουν τα αγαθά της παιδείας, χωρίς να την αποκτήσουν. Την ταυτίζετε - βλέπω τα σποτ σας - με την ξεγνοιασιά και το όνειρο, όχι με τη δουλειά και την ευθύνη [..] Μιλάτε για Δικαιοσύνη και συνεχίζετε να πλήττετε το βασικό εργαλείο κοινωνικών ανισοτήτων. Το ίδιο, πρόσθεσε ο κ. Σκυαλάκης, κάνατε και στην Υγεία, ενώ και στη μετανάστευση, που είχατε "άφθονα χρήματα", αντί να φτιάξετε σύγχρονες εγκαταστάσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης στους παράτυπους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ανεχθήκατε επί χρόνια την απόλυτη αθλιότητα της Μόριας..».

Για την Οικονομία, είπε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έφερε «απίστευτους φόρους» πλήττοντας όλα τα κίνητρα για επένδυση, εργασία και παραγωγή: «Και αν τυχόν γυρνούσατε στην εξουσία αυτό θα χειροτέρευε άμεσα και ραγδαία την οικονομική πραγματικότητα στη χώρα» είπε ο κ. Σκυλακάκης. «Και αν θέλετε να ξέρετε το λόγο που η δική μας οικονομική πολιτική έχει πετύχει [..] θα σας πω το μυστικό. Κάναμε τα τελείως αντίθετα από αυτά που κάνετε εσείς». Όπως είπε, «παρά τις τρεις τεράστιες εξωγενείς κρίσεις, (πανδημία, πόλεμος, και ενεργειακή κρίση ταυτόχρονα, και απίστευτη απειλή από την Τουρκία) κρατήσαμε όρθια την οικονομία και την κοινωνία με μαζικά, έκτακτα αλλά και πρωτοποριακά μέτρα όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή. Ταυτόχρονα επενδύσαμε και επενδύουμε μόνιμα στην υγεία, την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια με πολύ σημαντικές δαπάνες και ουσιαστικές επενδύσεις εκσυγχρονισμού. Μειώσαμε μόνιμα τους φόρους και τις εισφορές και αλλάξαμε εντελώς τα κίνητρα στην οικονομία. Έτσι πετύχαμε τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Έτσι μειώσαμε δραστικά την ανεργία, έτσι μειώσαμε το δημόσιο χρέος και φέρνουμε πρωτοφανείς επενδύσεις».

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα «μία τυχαία ημέρα», τη σημερινή: «Έχουμε από πλευράς επενδύσεων την έναρξη ενός τεράστιου δημόσιου έργου, μέσω του ταμείου ανάκαμψης, του ΒΟΑΚ. Έχουμε ταυτόχρονα την υπογραφή δύο συμβάσεων-επενδύσεων, μίας 524 εκατ. ευρώ, τη διασύνδεση δυτικών Κυκλάδων μέσω του ΔΕΔΔΗΕ, και άλλα 180 εκατ. ευρώ για μία επένδυση φωτοβολταϊκού πάρκου στο Αμύνταιο στο παλιό λιγνιτωρυχείο. Σε μία ημέρα! Επενδύσεις που δεν τις φανταζόσασταν σε ένα χρόνο, στην περίοδο τη δική σας..».

Και όλα αυτά, συνέχισε ο κ. Σκυλακάκης, «ενισχύοντας αποφασιστικά την αξιοπιστία της οικονομίας έναντι των θεσμών, των αγορών, και το οίκων αξιολόγησης με μία συνετή και προσεκτική οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, που έχει οδηγήσει σε 11 αναβαθμίσεις, 13 θετικές αξιολόγησεις, με τα χρήματα που τις συνοδεύουν, πλήρη επιτυχία στα ορόσημα και τις εκταμιεύσεις του ταμείου ανάκαμψης, και δανεισμό με το μισό σπρεντ από την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι οι πολιτική μας και έτσι έχει παγιωθεί η άποψη του ελληνικού λαού για την δική σας και την δική μας πορεία". Απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στις δημοσκοπήσεις, εδώ και επτά χρόνια συναπτά, πρωτοφανές ρεκόρ, είστε με διάφορα δεύτεροι. Αυτή την απίστευτη σταθερότητα δεν την έχω ξαναζήσει ποτέ στην ελληνική πολιτική ιστορία τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι προάγγελος της πολιτικής σταθερότητας που θα έχουμε ευτυχώς, και μετά τις εκλογές», είπε ο κ. Σκυλακάκης «και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα για την Ελλάδα. Διότι εσείς, δυστυχώς, ούτε θέλετε να αλλάξετε, ούτε το μπορείτε. Γι' αυτό και στην πρόταση μομφής, θα πάρετε την κατάλληλη απάντηση από τη Βουλή, την Παρασκευή, αλλά το σημαντικότερο, από τον ελληνικό λαό στις εκλογές που οσονούπω έρχονται» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι αλλάζει στα ράφια των σούπερ μάρκετ και τι εξετάζεται για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Στην αναμονή για τον τελικό λογαριασμό χιλιάδες επιχειρήσεις

«Πράσινο φως» στις πιστώσεις 8,24 δισ. ευρώ του ΠΔΕ για το 2023 - Η κατανομή και τα προγράμματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider